Заява Волинської "Свободи" щодо призначення керівником лісової галузі на Волині двічі засудженого Олександра Кватирка

Заява Волинської "Свободи" щодо призначення керівником лісової галузі на Волині двічі засудженого Олександра Кватирка

20.08.15 08:16 0 697
Волинська обласна організація ВО "Свобода" висловлює глибоке обурення з приводу призначення новим керівником обласного управління лісового та мисливського господарства особи з кримінальним минулим, двічі засудженого Олександра Кватирка. Після подій Революції гідності таке призначення – це публічний плювок в обличчя всім чесним волинянам.

Під тиском неспростовних доказів Олександр Кватирко змушений був зізнатися, що, дійсно, мав проблеми з законом і проти нього були відкриті дві кримінальні справи, які пройшли через суди. Як видно із судових документів, Кватирко фігурує в скандальному інциденті, що мав місце 2 жовтня 1996 року: у нетверезому стані, разом із тодішнім директором Маневицького держлісгоспу Зиновієм Колісником, він учинив п'яний дебош, який призвів до непокори працівникам міліції та стрілянини в барі "Криничка" поблизу села Оконськ Маневицького району. Винуватці тоді уникли заслуженого покарання через те, що суд застосував до них закон про амністію.

Безкарність, як відомо, породжує вседозволеність, і вдруге Олександр Кватирко потрапив на лаву підсудних уже через корупційні оборудки в лісовій галузі, внаслідок яких, згідно з ухвалою суду, державному підприємству "Володимир-Волинське лісомисливське господарство" було заподіяно матеріяльних збитків на загальну суму щонайменше 107 тисяч гривень. Цього разу "справедливий суд" закрив кримінальне провадження знову з формальних підстав – у зв'язку з закінченням строків давності.

Проте цих кричущих фактів голові Державного агентства лісових ресурсів України Олександру Ковальчуку, мабуть, виявилося замало, бо навіть після цього він відмовився відсторонити Кватирка від виконання обов'язків голови облуправління лісового та мисливського господарства. Мовляв, на цю посаду буде оголошено всеукраїнський конкурс, а поки що Кватирко нехай керує. Так, як звик і вміє – нехтуючи законами та шукаючи способи, як уникнути за це відповідальності.

Така цинічна позиція Олександра Ковальчука робить його співвідповідальним за те, що лісова галузь на Волині опиняється в руках двічі засудженої особи. Мабуть, гіркі уроки Майдану декого нічому не навчили, якщо представники теперішньої центральної влади йдуть шляхом Януковича – починають призначати на ключові посади раніше судимих…

А, може, в голови Держлісагентства є якісь вагоміші "аргументи", зважаючи на які, йому наплювати на думку і волинської громади, і депутатів обласної ради, які на сесійному засіданні 14 серпня 2015 року підтримали пропозицію "Свободи" поінформувати про ці факти центральні органи влади?

Скидається на те, що цинічне "кришування" Кватирка відбувається під патронатом призначеного за квотою "Самопомочі" міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка. Відмова підпорядкованого йому голови Держлісагентства відсторонити О.Кватирка від виконання обов'язків означає, що в Києві не хочуть відмовлятися від намірів поставити на чолі лісової галузі Волині зручну для них людину зі "старої команди", що звикла працювати за непрозорими схемами, нехтувати законом і уникати за це відповідальності.

Зважаючи на те, що сумнівні діяння Олександра Кватирка пов'язують із колишнім одіозним начальником Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богданом Колісником, якого під час революційних подій Майдану громадські активісти викинули з його крісла, подібні дії та заяви посадових осіб столичного рівня – нахабний виклик усім волинянам, із чим не можна миритися за жодних умов.

У зв'язку з викладеним, ВО "Свобода" вимагає:

1. Від голови Державного агентства лісових ресурсів України: негайно відсторонити Олександра Кватирка від виконання обов'язків начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та призначити тимчасовим виконувачем обов'язків начальника особу з незаплямованою репутацією.

2. Від міністра аграрної політики та продовольства України: притягнути до відповідальності голову Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука, який санкціонував призначення Олександра Кватирка на посаду т. в. о. начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, і вжити заходів щодо недопущення подібного в майбутньому.

3. Від Президента та Прем'єр-міністра України: при ухваленні в подальшому кадрових рішень та формуванні кадрової політики в регіоні – враховувати позицію громадськості та думку волинської громади.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Програма заходів до Дня ...
Наступна новина: Вінничина: за сім місяців ...

КОМЕНТАРІ