У Луцьку вандали пошкодили один з пілонів,що входить до системи туристичного ознакування,та розмалювали зупинки громадського транспорту

У Луцьку вандали пошкодили один з пілонів,що входить до системи туристичного ознакування,та розмалювали зупинки громадського транспорту

20.08.15 09:54 0 592
Українці прагнуть жити так, як у Європі, сповідувати європейські цінності. Проте, поведінка окремих громадян викликає багато запитань. Часто ми бачимо як фасади будинків, паркани, зупинки громадського транспорту, опори електромереж несвідомі лучани розмальовують, заклеюють оголошеннями, ламають лавочки та б'ють ліхтарі.

Нині триває активна підготовка до Дня Державного Прапора, Дня міста та Дня Незалежності. Комунальні служби наводять лад на вулицях, дворах тощо. На це все витрачаються кошти територіальної громади. Нещодавно працівники комунальних служб очистили зупинки громадського транспорту від написів та реклами. На них планувалося розмістити фотографії міста. Однак, уже наступного дня їх знову розмалювали.

Коментуючи ситуацію, перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що йому прикро говорити про такі речі, адже стає соромно за лучан. “Дуже модно говорити, що Луцьк - європейське місто, Україна - Європа. Більшість лучан є європейцями. Ми демонструємо це своїм сусідам. Але є прикрі факти, які демонструють, що нам ще далеко до Європи. Тиждень тому, в рамках підготовки до святкових заходів, проводилися роботи з очистки від написів та реклами навісів на зупинках громадського транспорту. На ці роботи з міського бюджету витрачено близько 20 тисяч гривень. Це гроші міської громади. Ми хотіли наклеїти на кострукції зупинок фони міста на оракалі. Це дуже гарно виглядатиме та нестиме позитивні емоції”, - наголосив він.

Перший заступник міського голови закликає лучан не бути байдужими до майна територіальної громади та у випадку, коли стануть свідками того, як хтось розмальовує фасади будинків та зупинки, розміщує рекламу у недозволених місцях тощо телефонувати правоохоронцям та на службу оперативного реагування міської ради “15-80”. “Лише спільними зусиллями ми зможемо навести лад у нашому місті, зробити його кращим та затишнішим. Крім того, ми зможемо зберегти кошти територіальної громади, які використовують на ремонт фасадів, зупинок та інших речей, і використати їх на інші цікаві соціально-корисні проекти”, - додав він.

Також вандали пошкодили пілон, що знаходиться на Замковій площі. З одного боку розбили скло. Тут планується встановити антивандальне скло зі спеціального сплаву. Це обійдеться міському бюджету у сім тисяч гривень.

Варто зазначити, що у система туристичного ознакування міста складається з 11-ти багатовекторних вказівників та трьох інформаційних світлових пілонів, що встановлені в ключових місцях руху туристичних потоків. Їх систематично доводиться ремонтувати, адже несвідомі громадяни їх пошкоджують.

Тарас Яковлев закликав мешканців міста бережно ставитися до майна, що належить луцькій громаді, адже все нове, що впроваджується у нашому місті, робиться, в першу чергу, для його жителів та для створення позитивного іміджу Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ