“Незалежна і єдина,будь навіки,Україно!”

“Незалежна і єдина,будь навіки,Україно!”

20.08.15 09:05 0 649
Учора, 18 серпня 2015 року, в читальному залі бібліотеки-філіалу № 3, архівний відділ Луцької міської ради спільно з бібліотекою відкрили виставку архівних документів, присвячену 930-ій річниці Дня міста Луцька «Луцьк древній і вічно молодий» та 24-ій річниці незалежності України за назвою “Незалежна і єдина, будь навіки, Україно!”.

До дня міста на виставці представлені копії архівних документів, книги, брошури, буклети про історію м. Луцька. Місто Луцьк пов'язане із багатьма видатними особистостями – державними діячами, письменниками, військовими, представниками духовенства, митцями, науковцями, які, або народилися тут, або певний період свого життя проживали чи працювали в місті, інформацію про декого з них можна побачити на виставці, (проект управління туризму та промоції міста «Імена Луцька»).

24 серпня 1991 року позачергова сесія Верховної Ради прийняла Акт проголошення незалежності України, цей день відкрив нову еру в історії України. Таке рішення було вистраждане українським народом у процесі державницьких змагань багатьох поколінь, стало цілком закономірною подією.

В експозиції виставки – копії архівних документів та фотодокументів, книги, листівки та буклети, газетні публікації, які показують складний шлях до незалежності України та події, пов'язані з набуттям України статусу самостійної держави.

Зокрема, на виставці експонуються фотокопії Декларації про державний суверенітет України від 16 липня 1990 року, Постанови Верховної Ради УРСР Про День проголошення незалежності України, Акту проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року.

Виставка розташована на першому поверсі бібліотеки-філіалу № 3 по вул. Драгоманова, 1.

Запрошуємо лучан та гостей міста ознайомитись із матеріалами виставки.

Архівний відділ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про надання приміщення ...
Наступна новина: Українське посольство у ...

КОМЕНТАРІ