В Чернігівській області рятувальники Аварійно-рятувального загону спецпризначення вибороли кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка

В Чернігівській області рятувальники Аварійно-рятувального загону спецпризначення вибороли кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка

20.08.15 16:09 0 568
18 серпня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбувся щорічний обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Змагання, що відбулись, присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС підполковника Анатолія Григоренка.

Продемонструвати свою професійну майстерність у важкому, але яскравому і видовищному виді спорту прибули 18 команд вогнеборців.

Під час урочистого відкриття змагань до спортсменів-рятувальників звернулись начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Юрій Бреус, провідний спеціаліст відділу спорту та фізично-масової роботи Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Сергій Анісовець та дружина померлого ліквідатора Валентина Григоренко. Зокрема, у своїх виступах керівництво управління та почесні гості побажали учасникам змагань миру і добробуту, швидких стартів та перемоги найсильнішій і найбільш підготовленій команді рятувальників.

Змагання проходили у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині на 4 поверх учбової башти, підйомі по висувній драбині та бойовому розгортанні.

В підйомі по штурмовій драбині у вікно 4 поверху учбової башти першість з результатом 16,8 сек. виборов Андрій Хабаров, представник команди Корюківського району. Олександр Ніколайчук та Дмитро Крикнін, спортсмени Аварійно-рятувального загону спецпризначення, продемонстрували результат 15,68 сек., який виявився найкращим в підйомі по висувній драбині.

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. В цьому етапі змагань найкращими були рятувальники Семенівщини.

За підсумками обласного Чемпіонату з пожежно-прикладного спорту, звання чемпіонів та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Другими були рятувальники Корюківського району. Минулорічні чемпіони, збірна пожежно-рятувального підрозділу №1 м. Чернігова, в цьому році посіла почесне третє місце. Переможцям як в особистих, так і командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Рівненщина: на Острожчині ...

КОМЕНТАРІ