Державна екологічна інспекція у Закарпатській області зобов’язала МКП ЖКГ “Тиса” припинити скид забруднених стічних вод

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області зобов’язала МКП ЖКГ “Тиса” припинити скид забруднених стічних вод

20.08.15 09:11 0 671
З метою перевірки фактів, розміщених 7-10 серпня в Інтернет-виданнях (http://chas-z.com.ua/news/22237; http://karpatnews.in.ua/news/104714-u-chopi-mozhe-vynyknuty-mizhnarodnyi-skandal-iz-nepryiemnym-zapakhom-video.htm та інших), Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області в присутності директора та головного інженера МКП ЖКГ “Тиса” 10 та 11 серпня 2015 року було проведено обстеження берегового випуску із каналізаційно-очисних споруд м. Чоп в транскордонну р. Тиса.

В ході обстеження Держекоінспекцією відібрано проби стічних та поверхневих вод р. Тиса в контрольних створах. За результатами проведених інструментально-лабораторних досліджень встановлено, що каналізаційні очисні споруди працюють недостатньо ефективно і не забезпечують нормативну очистку стічних вод по чотирьом показникам, а саме: амоній-іони, фосфати, аніонні СПАР та біологічне споживання кисню. Концентрації забруднюючих речовин в контрольному створі р. Тиса нижче випуску із очисних споруд м. Чоп значно нижчі граничнодопустимих концентрацій.

Держекоінспекцією встановлено, що скид з каналізаційно-очисних споруд МКП ЖКГ “Тиса” здійснюється одним береговим випуском, інших діючих випусків на момент перевірки не виявлено. Державна екологічна інспекція у Закарпатській області зобов'язала МКП ЖКГ “Тиса” привести показники скиду у відповідність до затверджених норм граничнодопустимого скиду та звернулась до Чопської міської ради щодо необхідності проведення реконструкції та модернізації каналізаційно-очисних споруд м. Чоп.

За відсутність нормативної очистки стічних вод посадову особу МКП ЖКГ “Тиса” буде притягнуто Держекоінспекцією до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства України.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ