Тернопілля: в області відкрили 40 кримінальних проваджень у сфері земельних правовідносин

Тернопілля: в області відкрили 40 кримінальних проваджень у сфері земельних правовідносин

20.08.15 10:10 0 653
Протягом поточного року до правоохоронних органів надійшло 131 заяв та повідомлень про порушення у сфері земельних відносин, у процесі їх розгляду відкрили 40 кримінальних проваджень. До суду скерували три кримінальні акти щодо колишніх керівників Тернопільського районного Держземагенства, які зловживали службовим становищем та сприяли незаконному виділенні земель на території сіл - Підгороднє, Бірки, Ступки. На ці земельні ділянки накладено арешт, у суді розглядають повернення землі у державну власність.

Про це повідомив заступник прокурора області Іван Антюк під час наради з питань використання земельних ресурсів у Тернопільському районі, яку провели 18 серпня.

«Також варто згадати про випадки корупційних порушень у сфері земельних правовідносин в області, - зазначив Іван Антюк. - Це, зокрема, стосується начальника реєстраційної служби управління юстиції та керівника управління юстиції одного з районів області. Ці особи отримали хабарі за вирішення питань реєстрації землі. Справи розслідуються у суді».

Як зауважив Степан Барна, в Держгеокадастрі провели відкритий конкурс на заміщення вакантних посад. Процес роботи даної структури щодо використання земельних ресурсів – під особливим контролем.

«Після проведення відкритого конкурсу на посади в Держгеокадастр прийшло 9 спеціалістів, здебільшого - випускників вузів. Це нові люди, які не пов'язані із корупційними діями та готові переймати досвід роботи у досвідчених працівників, - наголосив очільник області. – Ми недопустимо, щоб в області корупціонери ділити землю. Наша мета – сприяти розвитку бізнесу та побудувати свою могутню країну».

При голові ОДА діє земельна комісія, до останнього періоду на її розгляді було 150 непідписаних розпоряджень.

«Ці розпорядження стосувались оренди землі під підприємства, що могли б уже наповнювати бюджет області. Усі розпорядження такого роду – підписані. Заважати розвитку краю є неприпустимо ні для представників влади, ні для громади», - додав Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Глава УГКЦ нагадав про ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ