У Рівненській області рятувальники та медики провели навчання з порятунку потопаючого

У Рівненській області рятувальники та медики провели навчання з порятунку потопаючого

20.08.15 11:33 0 584
18 серпня рятувальники 10-ї державної пожежно-рятувальної частини та медики провели навчання з порятунку постраждалих на воді та надання першої невідкладної допомоги. Тренування відбулися на водосховищі урочища «Старики». До заходу також мали змогу долучитись усі охочі відпочивальники.

Бійці Держслужби з НС продемонстрували присутнім правила порятунку потопаючого та способи транспортування його до берега, а працівники швидкої медичної допомоги відпрацювали способи надання невідкладної долікарської допомоги.

Питаннями безпечного відпочинку на воді охоче цікавилися відпочиваючі на пляжі, які приєдналися до тренувань. Люди мали змогу запитати професіоналів про те, що їх цікавить та отримати кваліфіковані поради. Особливу активність до заходу проявили відпочиваючи з дітьми, які дізнавалися як треба реагувати у разі небезпечної ситуації з малечею на воді та правильно надавати невідкладну допомогу. Як зазначають громадяни, під час таких навчань вони мають змогу поновити свої знання з правил безпечної поведінки поблизу водойм та дізнатися професійні поради з порятунку потопаючого.

«До групи ризику серед відпочиваючих насамперед належать особи, які вживають алкоголь. Особливо небезпечно коли в п’яній компанії перебувають діти, а батьки перестають стежити за ними. Біля води малеча може поводити себе непередбачувано, вистачить невеликої глибини та кількох хвилин неуважності з боку батьків, аби сталася трагедія», - зазначає начальник Рокитнівського районного сектору підполковник служби цивільного захисту Руслан Гордійчук.

В таких випадках кожному відпочиваючому необхідно володіти елементарними знаннями правил надання долікарської допомоги. Вчасно проведені реанімаційні заходи дають надію на порятунок постраждалого.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині податки на ...
Наступна новина: Мозгова про Кіркорова: ...

КОМЕНТАРІ