Тернопілля: орден «За мужність» Степан Барна вручив матері загиблого героя

Тернопілля: орден «За мужність» Степан Барна вручив матері загиблого героя

20.08.15 14:21 0 601
За особисту мужність й високий професіоналізм під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України, а також за вірність військовій присязі Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) бійця з Тернопільщини, уродженця села Оріховець Підволочиського району Ігоря Новака. 19 серпня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна вручив орден матері воїна.

« майже 60 тисяч військовослужбовців Збройних сил України захищають територіальну цілісність нашої держави на Сході України, — наголосив Степан Барна. — Там вони живуть у доволі складних побутових умовах — у бліндажах, наметах. Але я жодного разу не чув, аби хтось з наших героїв шкодував про свій вибір — рідну землю боронити від ворога. Знищена протягом останніх років армія змушує нас йти на захист своєї Вітчизни. Тому я щиро вдячний кожному громадянину нашої держави, який зголосився служити у Збройних силах України. Я дякую 61-ній родині з Тернопільської області, чиї сини, брати, чоловіки й онуки поклали своє життя заради свободи України. Ми повинні усвідомлювати одну просту річ: завдяки таким хлопцям, як Ігор ми маємо спокій тут, на рідному Тернопіллі. Тому мій обов'язок прийти до вас і вклонитися матері загиблого героя, а також подякувати всьому селу, яке підтримувало цю родину».

Ігор Новак був механіком-водієм 2 взводу 2 роти 1 батальйону 30-ї окремої механізованої бригади (Новоград-Волинський). Загинув у районі Дебальцевого 6 лютого 2015 від кулі снайпера — наші військові потрапили у засідку в селищі Рідкодуб (Шахтарський район).

Найстарший син у сім'ї, де окрім нього виховувалися ще двоє дітей. Батько загинув, а мати змушена була поїхати на заробітки в Іспанію. Ігор отримав технічну освіту, одружитися не встиг. Коли він раптово зник, його брат зателефонував до хлопця, з мобільного якого Ігор якось дзвонив. Боєць повідомив трагічну звістку: Ігор загинув. Той на власні очі бачив, як снайперська куля влучила йому прямісінько в серце.

Однак тіло знайти не могли, аж поки бойовики не віддали його самі. У Дніпропетровську волонтерка упізнала серед тіл загиблих бійців Ігоря. Раніше бачила його фото на сайті серед бійців, які перебувають у розшуку. Поховали героя у рідному селі, 21 березня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ