Росія може заблокувати «Вікіпедію» через рецепт приготування наркотиків

Росія може заблокувати «Вікіпедію» через рецепт приготування наркотиків

21.08.15 12:08 0 1208
«Роскомнагляд» обіцяє заблокувати «Вікіпедію» на всій території Росії, якщо інформаційний ресурс не видалить інформацію про приготування наркотичної речовини. Про це повідомляє російське агентство «РИА Новости» з посиланням на прес-службу відомства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Причиною для таких вимог стало рішення Чорноярського районного суду Астраханської області від 25 червня 2015 року про заборону поширення на території Росії інформації про способи приготування нарковмісної речовини. Інформація про це розміщена на сторінці російськомовної версії інтернет-ресурсу «Вікіпедія».

У «Роскомнагляді» додають, що якщо «Вікіпедія» не видалить відповідні дані, то відомство «буде змушене направити інформацію про цю сторінку операторам зв’язку через механізм Реєстру протиправної інформації».

«При цьому, оскільки, за рішенням адміністраторів «Вікіпедії», інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмежень доступу до окремих сторінок, то заблокованим виявиться весь ресурс», – мовиться в повідомленні «Роскомнагляду».

У липні «Роскомнагляд» включив окремі сторінки сервісу YouTube до реєстру порушників авторських прав через розміщення там серій російських серіалів «Фізрук» та «Чорнобиль».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку з ініціативи ...

КОМЕНТАРІ