Розпочався 300 кілометровий Хресний хід до Почаєва,на якого віряни Вінниччини чекають цілий рік (+фото)

Розпочався 300 кілометровий Хресний хід до Почаєва,на якого віряни Вінниччини чекають цілий рік (+фото)

21.08.15 16:12 0 609
Чотирнадцять років поспіль віряни Віниччинни та з різних куточків України збираються в день Преображення Господнього – 19 серпня у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі задля того, щоб приєднатися до великого Хресного ходу, довжиною в 300 км, який завершиться в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

Цього року Хресна хода зібрала понад 500 чоловік. Паломники були різного віку, статусу, професій і навіть національностей.

Нелегкими стежинами Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей, упродовж 8 днів, з хрестами, хоругвами та іконами ітимуть миряни у молитві і роздумах за своє життя. Без мобільних телефонів та інших гаджетів, суворий режим, жодних пустих розмов на розважальні теми і постійна молитва – таку маленьку жертву приносять віряни Богу, хтось задля спокути своїх гріхів, а хтось в подяку Господу за Його милості.

Паломників, як і в усі минулі роки, очолив ігумен Свято-Троїцького Браїлівського монастиря Іоасаф (Ковецький), який надихаючи людей на духовний подвиг у своїй проповіді сказав: «Пройти з молитвами від Браїлівського монастиря до Почаївської Лаври, відзначити свято Успіння Пресвятої Богородиці та простягнути незриму «молитовну нитку» між двома обителями – в цьому мета великого хресного ходу, і це буде не просто нитка, а канат, якщо кожна людина гідно пронесе свою тоненьку ниточку молитви».

Цього року вся хресна хода наповнена особливими щирими молитвами за рідну Батьківщину, за народ – за Україну, за мир і спокій на святій і древній землі.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі оцінки ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ