В арт-галереї «Луцьк» відкрито персональну виставку робіт відомого іспанського митця Карлоса Гарсiа Лаоса

В арт-галереї «Луцьк» відкрито персональну виставку робіт відомого іспанського митця Карлоса Гарсiа Лаоса

21.08.15 20:13 0 12851
В арт-галереї «Луцьк» відкрито персональну виставку робіт відомого іспанського митця Карлоса Гарсiа Лаоса. Захід реалізовується в рамках творчого проекту «Вiсiм мiст Європи, об'єднаних мистецтвом», його приурочено 930-й річниці м. Луцька та 24-й річниці Незалежності України. Цей проект покликаний об'єднати європейськi мiста в культурному, творчому контекстi, зблизити їх з рiдним мiстом ініціатора проекту та мiсцем народження генiального Францiско де Гойя, - Сарагосою, де встановлена перша скульптура проекту.

В урочистому відкритті експозиції взяв участь міський голова Микола Романюк. Він щиро привітав митця у нашому місті і у своєму виступі зазначив, що творчий проект є ствердженням того, що Луцьк - європейське місто, найбільшим багатством якого є хороші люди. Він подякував художнику за можливість познайомитися з його творчим доробком. “Той факт, що дві картини Карлос написав у Луцьку, стверджує, що у нашому місті хороша творча аура”, ­ сказав Микола Романюк. Він розповів, що зала арт-галереї «Луцьк» ніколи не пустує, адже у Луцьку багато талановитих людей, чимало із них вихованці Луцької дитячої художньої школи. Її учні мають багато творчих здобутків, їхня творчість відома далеко за межами області. Міський голова в знак вдячності вручив Подяку та картину із зображенням Луцького замку Карлосу Гарсiа Лаосу, акцентуючи на тому, що ми живемо на одній планеті Земля, тож повинні разом будувати наш спільний європейський дім і побажав усім миру.

Начальник управління культури Тетяна Гнатів повідомила, що окрім цієї виставки, Карлос має наміри зробити лучанам ще один творчий подарунок. Завтра на площі Братський міст відбудеться відкриття скульптури «ART», виконаної іспанським митцем у Луцьку. Окрім того Карлос Гарсiа Лаос проведе низку творчих зустрічей та майстер-класів, а також презентацію іспанської кухні. До речі, у нього вже є у Луцьку учениця - це Марія Голубчук. Її картина, створена з допомогою іспанського митця, також експонується на цій виставці.

Тетяна Гнатів розповіла про творчість гостя. Зокрема, Карлос Гарсiа Лаос - супрематист, митець нової формацiї, який вiдмовився вiд бiзнесу та присвятив себе скульптурi та живопису. Протягом трьох останнiх рокiв митець провiв чимало мистецьких проектiв в Україні: виставки, майстер-класи, лекцiї у вищих навчальних закладах, школах. Його скульптури заходяться в рiзних куточках Iспанii. Органiзував декiлька потужних виставок для українських художникiв в Україні та Icпанiї.

За можливість побачити доробок європейського концептуального мистецтва та любов до українців Карлосу подякували директор Луцької дитячої художньої школи Іван Гаврилюк та директор Художнього музею Зоя Навроцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ