В Луцьку з ініціативи міського голови Миколи Романюка у загальноосвітніх навчальних закладах збільшать норми видатків на харчування дітей

В Луцьку з ініціативи міського голови Миколи Романюка у загальноосвітніх навчальних закладах збільшать норми видатків на харчування дітей

21.08.15 12:18 0 716
Міський голова Микола Романюк ініціює збільшення грошових норм видатків на харчування дітей у навчальних закладах. Зараз ці видатки становлять 7,4 грн в день на одну дитину. З них для учнів 1 — 4 класів - 4 гривні витрачалося з міського бюджету, а 3,4 грн — кошти батьків.

Є пільгова категорія дітей, які забезпечуються безкоштовним харчуванням за кошти міського бюджету. Це: діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки; діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов'язків; діти, батьки (члени сім'ї, вітчим) яких призвані по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» для участі в антитерористичній операції; діти військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, які задіяні для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні Державного кордону на території Донецької та Луганської областей; діти, батьки яких загинули у ході антитерористичної операції; діти із малозабезпечених сімей.

Міський голова Микола Романюк ініціює збільшення грошової норми витрат на харчування дітей у школах до 10,4 грн. Тобто для учнів 1- 4 класів з міського бюджету платитимуть 7 грн та 3,4 грн, як і раніше, - батьки. Діти ж пільгових категорій і надалі харчуватимуться безкоштовно на суму 10,4 грн у день.

До кінця року на ці цілі планують спрямувати 2,7 млн грн, буде охоплено 11 тисяч учнів загальноосвітніх закладів.

Відповідний проект рішення про організацію та норми видатків на харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста буде внесено на розгляд членів виконавчого комітету та передбачено додаткові кошти при внесенні змін до міського бюджету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Росія може заблокувати ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ