Як на Тернопільщині борються з корупцією

Як на Тернопільщині борються з корупцією

21.08.15 09:12 0 551
Серед найбільших і найскладніших проблем, що стають на заваді європейського майбутнього нашої держави — корупція. На теренах області досі продовжують виявляти кричущі факти цього соціального зла й хвороби цілого суспільства. боротьба з корупцією є одним з найпріоритетніших завдань усіх владних структур і правоохоронних органів.

Заступник керівника слідчого райвідділу міліції виявився «не чистим на руку»

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно заступника начальника слідчого відділу одного з райвідділів міліції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

«Встановлено, що працівник міліції отримав неправомірну вигоду в сумі 1 000 доларів США за невжиття заходів щодо притягнення місцевого жителя до кримінальної відповідальності, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — За клопотанням прокуратури області суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначив заставу в розмірі майже 100 тис грн. Окрім того, заступника керівника слідчого відділу відсторонено від займаної посади. Досудове розслідування триває».

«На гарячому» спіймали капітана військомату

Співробітники Управління СБ України в Тернопільськійобласті затримали на хабарі керівника одного з відділень Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату.

Факт вимагання й одержання неправомірної вигоди у розмірі 6 тис грн старшим офіцером відділення військового обліку та бронювання сержантів та солдатів запасу Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату задокументовано військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Тернопільській області. Зловмисник вимагав у призовника гроші за допомогу в ухиленні від мобілізації.

Неправомірну вигоду виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події. Військового затримано. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

За словами військового прокурора Тернопільського гарнізону Західного регіону України Андрія Войни, старший офіцер обліку та бронювання сержантів ОМВК, якому інкримінують зловживання впливом (368 стаття ККУ), суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. А також призначив заставу в розмірі 80 мінімальних заробітних плат – 97 тисяч гривень.

«На сьогоднішній день він частково визнав свою вину в суді, — повідомив військовий прокурор Андрій Война».

До слова, санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Керівника міграційної служби судитимуть за отримання неправомірної вигоди

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника сектору міграційної служби одного з районів у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).

«Встановлено, що 3 липня 2015 року завідувач одного з районних секторів УДМС України в області отримав від місцевого жителя неправомірну вигоду у сумі 1 000 грн, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — За ці гроші посадовець обіцяв вплинути на головного спеціаліста з метою позачергового прийняття від заявника документів для виготовлення йому закордонного паспорта у максимально стислі строки».

Однак правоохоронці викрили протиправну діяльність керівника місцевого сектору міграційної служби. На даний час обвинувачений відсторонений від займаної посади.

Фінінспектори виявили порушення у Заліщицькій районній лікарні

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Заліщицької центральної комунальної районної лікарні виявили порушення, що призвели до втрат, на суму 284 тис. грн.

«Медичний заклад за завищеними тарифами оплачував послуги теплопостачання, через що зайво витрачено 128 тис. грн, — повідомляють у прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області. — Окрім того, у лікарні виплачували зарплату за завищеними посадовими окладами та за невідпрацьований робочий час, покрили витрати сторонніх юридичних осіб тощо. Це призвело до зайвого витрачання 119 тис. грн.

Також медичний заклад не повернув до районного бюджету 36 тис. грн, що надійшли на відновлення касових видатків загального фонду, проведених у минулих бюджетних періодах».

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

На Тернопільщині затримано медика при отриманні неправомірної вигоди

Працівники прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками органів внутрішніх справ 14 серпня викрили лікаря акушера-гінеколога Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги в одержанні 5 тис. 800 грн. хабара.

«Встановлено, що медик отримала вищевказану суму коштів за успішне проведення операції пацієнтці, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди), процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура області».

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення медику підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання їй міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Від мобілізації тернополяни спробували «відкупитися»

Двом тернополянам прокуратура Тернопільської області повідомила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15 та ч. 1 ст. 369 КК України (пособництво до замаху у наданні службовій особі неправомірної вигоди).

«Встановлено, що двоє тернополян отримали від військовозобов'язаного 1 700 доларів США за вирішення питання щодо ухилення від мобілізації шляхом видачі йому військового квитка про непридатність до проходження військової служби, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — Ці кошти зловмисники обіцяли передати посадовим особам військового комісаріату, проте їх затримали правоохоронці».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненщина: безробітних ...

КОМЕНТАРІ