У Рівненській області саперами-рятувальниками знешкоджена ручна граната Ф-1,що була виявлена на березі річки Устя

У Рівненській області саперами-рятувальниками знешкоджена ручна граната Ф-1,що була виявлена на березі річки Устя

21.08.15 15:08 0 623
19 серпня піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління ДСНС було знешкоджено одну ручну гранату дистанційної дії Ф-1 часів Другої світової війни, котру виявив місцевий житель під час риболовлі на березі річки Устя в місті Рівне.

Як зазначив керівник групи піротехнічних робіт підполковник служби цивільного захисту Олег Нікальчук: - «Граната була радянського виробництва і не зважаючи, що пролежала під водою понад 70 років, становила реальну небезпеку для громадян, адже перебувала у бойовому стані. Зважаючи на спекотну погоду, рівень води в річці знизився, таким чином вибухонебезпечний предмет опинився на суходолі». Також сапери детально обстежили ще 30 м.кв. берега на наявність інших боєприпасів.

З початку року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення по території області було здійснено 72 бойових виїзди та знешкоджено 498 вибухонебезпечних предметів.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад сільську раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх, що на перший погляд, шматком простого заіржавілого металу, насправді може здатися вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ