Волинська область: рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди на пляжах

Волинська область: рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди на пляжах

21.08.15 14:29 0 587
Незважаючи на погоду, багато людей віддає перевагу відпочинку біля водойм. Та не всі дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що є причиною нещасних випадків.

20 серпня працівники Старовижівського РС УДСНС України у Волинській області нагадали відпочиваючим правила безпечного поводження на воді під час проведення профілактичного рейду на пляжах озера Луки.

Під час заходу рятувальники розповіли людям, що потрібно та чого не можна робити аби відпочинок біля води не закінчився трагічно. Говорили про те, що основною причиною загибелі людей на водоймах є страх. Адже у більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати і з самовпевненістю запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Тоді починає зводити ноги і хапають судороги. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець.

А взагалі рятувальники радили - безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби і купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Для того аби інформація якнайдовше зберігалася у пам’яті відпочивальників працівники ДСНС розповсюдили пам’ятки попереджувального характеру та інструкції з основних правил безпечного поводження на водоймах.

У ході роз’яснювальної роботи працівники Служби порятунку «101» проінструктували 19 осіб, особливу увагу звернули на батьків з малолітніми дітьми.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді жовта преса ...
Наступна новина: Закарпатські 19 річні юнаки ...

КОМЕНТАРІ