Інформація щодо пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення (станом на 08:00 20 серпня)

Інформація щодо пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення (станом на 08:00 20 серпня)

21.08.15 11:17 0 591
Станом на 8:00 20 серпня продовжуються роботи щодо гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі.

Проводиться гасіння загорання трав’яного настилу поблизу сіл Бички, Крива Гора та Ясені, а також лісової підстилки поблизу сіл Новий Мир та Вільча.

Станом на 08:00 19 серпня продовжуються роботи щодо гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі.

Проводиться гасіння загорання трав’яного настилу поблизу сіл Бички та Крива Гора, а також лісової підстилки поблизу сіл Новий Мир та Вільча.

Станом на 21:00 18 серпня орієнтовно на відстані 2,5 км від с. Ковшилівка на болотистій місцевості відбувається тління торфу. Загроза розповсюдження відсутня. Перед початком гасіння проведено заміри дози гамма та бета випромінювання в шести місцях осередку горіння.

Також, проводиться гасіння трав’яного загорання настилу та чагарників поблизу колишнього с. Бички, с. Крива Гора та лісової підстилки поблизу колишнього с. Новий Мир, с. Вільча

Станом на 08:00 18 серпня здійснюється проливання та спостереження окремих осередків тління лісової підстилки, осередків відкритого вогню немає.

Станом на 20:00 17 серпня триває ліквідація пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Роботи з гасіння пожежі проводяться у цілодобовому режимі, ситуація контрольована. Окремих осередків тління лісової підстилки, осередків відкритого вогню немає. Для оцінки обстановки та уточнення дій сил, гелікоптером ДСНС була проведена авіаційна розвідка району пожежі.

Станом на 12:00 17 серпня рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Роботи з гасіння пожежі проводяться у цілодобовому режимі, ситуація контрольована. Окремих осередків тління лісової підстилки, осередків відкритого вогню немає.

Станом на 08:00 17 серпня рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Протягом минулої доби здійснювалось проливання та спостереження окремих осередків тління лісової підстилки, осередків відкритого вогню немає. За допомогою важкої інженерної техніки прокладено мінералізовану смугу довжиною 4 км (всього 38 км).

Для оцінки обстановки та уточнення дій сил, гелікоптером ДСНС була проведена авіаційна розвідка району пожежі.

Всього до ліквідації пожежі залучено 88 осіб та 17 од. техніки, у тому числі від ДСНС45 чол. особового складу, 11 од. техніки.

У готовності знаходиться резерв сил і засобів ДСНС чисельністю 95 чол. особового складу та 15 од. пожежно-рятувальної техніки від ГУ (У) ДСНС у Київській, Житомирський областях, м. Києві та 1 Спеціального центру швидкого реагування.

Станом на 20 год. 16 серпня пожежа між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі локалізована на площі 70 га. Осередків відкритого вогню немає, здійснюється проливання та спостереження окремих осередків тління лісової підстилки.

Радіаційний фон на території пожежі та у Києві перебуває в межах норми.

Всього до ліквідації пожежі залучено 127 осіб та 28 од. техніки, у тому числі від ДСНС 55 чол. особового складу, 10 од. техніки.

Станом на 15 год. 16 серпня пожежа між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі локалізована на площі 70 га. Осередків відкритого вогню немає, здійснюється проливання.

Станом на 09 год. 16 серпня пожежа між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі локалізована на площі 70 га. Осередків відкритого вогню немає, здійснюється проливання та спостереження окремих осередків тління лісової підстилки.

Радіаційний фон на території пожежі та у Києві перебуває в межах норми.

Всього до ліквідації пожежі залучено 127 осіб та 28 од. техніки, у тому числі від ДСНС 55 чол. особового складу, 10 од. техніки.

Станом на 20 год. 15 серпня пожежа між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі локалізована на площі 70 га. Осередків відкритого вогню немає. Здійснюється окараулювання та проливка пеньків і залишків сухої деревини.

Радіаційний фон на території пожежі та у Києві перебуває в межах норми.

Всього до ліквідації пожежі залучено 127 осіб та 28 од. техніки, у тому числі від ДСНС 55 чол. особового складу, 10 од. техніки.

Станом на 08:00 14 серпня рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Роботи з гасіння пожежі проводяться у цілодобовому режимі, ситуація контрольована.

Всього до ліквідації пожежі залучено 139 осіб та 30 од. техніки, у тому числі від ДСНС 56 чол. особового складу, 10 од. техніки (вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм та вертоліт Єврокоптер для повітряної розвідки).

Пожежу трав’яного настилу, яка виникла 9 серпня на території колишнього села Поліське ліквідовано на площі 10 га 13 серпня о 13 год. 50 хв.

Пожежу лісової підстилки, яка виникла 8 серпня 2015 року поблизу колишнього с. Ковшилівка ліквідовано на площі 32 га 13 серпня о 22 год. 10 хв.

Станом на 20:00 13 серпня вертольотом Мі-8 здійснено 7 зливів води на місця пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі.

Всього до гасіння пожежі залучено 139 осіб та 30 од. техніки, у тому числі від ДСНС 56 чол. особового складу, 10 од. техніки.

Станом на 12:00 13 серпнярятувальники продовжують ліквідовувати пожежу між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. До робіт залучено пожежні автомобілі та авіація ДСНС, пожежна, допоміжна та інженерна техніка лісового господарства «Чорнобильська пуща». З метою оцінки обстановки для уточнення дій сил проводиться авіаційна розвідка району пожежі. Роботи з гасіння пожежі проводяться у цілодобовому режимі, ситуація контрольована.

На місці події працює оперативний штаб та оперативна група на чолі із заступником начальника Головного управління ДСНС у Київській області.

Станом на 07:00 13 серпня продовжується гасіння пожежі між колишніми селамиКовшилівка та Буда Варовичі. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Ситуація контрольована. До гасіння пожежі залучено 164 особи та 41 од. техніки, у тому числі від ДСНС 74 чол. особового складу, 14 од. техніки, 2 пожежні літаки АН-32П, вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм та вертоліт Єврокоптер для проведення повітряної розвідки. На гасіння пожежі авіацією ДСНС протягом 12 серпня здійснено 23 скиди води. Пожежні автомобілі здійснювали гасіння периметру пожежі, за допомогою важкої інженерної техніки прокладено мінералізовану смугу довжиною 32 км та шириною 4 метри.

Станом на 20:00 12 серпня продовжується гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Ситуація контрольована. До гасіння пожежі залучено 164 особи та 41 од. техніки, у тому числі від ДСНС 74 чол. особового складу, 14 од. техніки, 2 пожежні літаки АН-32П, вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм та вертоліт Єврокоптер для проведення повітряної розвідки. На гасіння пожежі авіацією ДСНС протягом 12 серпня здійснено 23 скиди води.

Станом на 15:00 12 серпня продовжується гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Продовжує працювати авіація ДСНС: здійснено вже 4 скиди води. Ситуація контрольована.

Станом на 09:00 12 серпня продовжується гасіння лісової пожежі, яка виникла 9 серпня на території комплексу лісового господарства “Чорнобильська пуща” у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення між колишніми селами Буда Варовичі та Ковшилівка на площі близько 60 га окремими осередками. До гасіння пожежі залучено 164 особи та 46 од. техніки, у тому числі від ДСНС 74 чол. особового складу, 14 од. техніки, 2 пожежні літаки та вертоліт. На гасіння пожежі авіацією ДСНС літаками протягом 11 серпня здійснено 6 скидів води.

Ситуація контрольована. На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група на чолі з заступником начальника ГУ ДСНС у Київській області Петром Кісільовим.

Станом на 18:00 11 серпня між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу. Гасіння проводиться в цілодобовому режимі. Продовжує працювати авіація ДСНС. Ситуація контрольована.

На місці події працює оперативний штаб та оперативна група ГУ ДСНС у Київській області на чолі з заступником начальника Головного управління Петром Кісільовим.

Станом на 11:00 11 серпня продовжуються роботи щодо гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі. Загальна площа пожежі 60 га, з них 15 га – верхова. Наразі верхова пожежа ліквідована.

Авіацією ДСНС здійснено 62 скиди води на гасіння пожежі, у тому числі: літаками – 17 скидів, вертольотом – 45. За допомогою БАТ розчищено меліоративну смугу довжиною більше 18 км. Роботи по гасінню пожежі продовжуються. Всього до гасіння пожежі залучено 98 осіб та 26 од. техніки, у тому числі від ДСНС 48 чол. особового складу,10 од. техніки, 3 пожежних літаки АН-32П та вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм.

На території смт. Поліське триває гасіння осередку пожежі на площі орієнтовно 10 га. 10 серпня о 22 год. 05 хв. пожежу локалізовано на площі 10 га. Ситуація контрольована, продовжується гасіння окремих осередків в межах контрольованого периметру пожежі. Роботи по гасінню пожежі тривають. До гасіння пожежі залучено 30 осіб та 5 од. техніки, у тому числі від ДСНС 15 чол. особового складу, 2 од. техніки.

Пожежу лісової підстилки поблизу колишнього села Ковшилівка локалізовано на площі 32 га. Ситуація контрольована, продовжується гасіння окремих осередків в межах контрольованого периметру пожежі. До гасіння пожежі залучено 20 чол. та 5 од. техніки, в тому числі від ДСНС 5 чол. особового складу та 1 од. техніки.

Усього до гасіння осередків пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення залучено 148 чол. та 36 од. техніки, у тому числі від ДСНС 68 чол. особового складу та 13 од. техніки.

Гасіння осередків пожеж здійснюється в цілодобовому режимі.

На місці події працює оперативний штаб та оперативна група ГУ ДСНС у Київській області на чолі з заступником начальника Головного управління Петром Кісільовим.

Створено та утримується в готовності резерв сил і засобів ДСНС на випадок необхідності нарощування угруповання сил чисельністю 95 чол. особового складу та18 од. пожежно-рятувальної техніки від ГУ (У) ДСНС у Київській, Житомирський областях, м. Києві та 1 Спеціального центру швидкого реагування.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ