рятувальники взяли участь у прямому ефірі на ОДТРК «Буковина»

рятувальники взяли участь у прямому ефірі на ОДТРК «Буковина»

21.08.15 13:58 0 522
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно співпрацюють зі співробітниками засобів масової інформації. Метою такої роботи є нагадування людям правил безпеки та запобігання виникнення надзвичайних подій та ситуацій різного характеру. Так, 19 серпня рятувальники взяли участь в прямому ефірі «Телевізійна студія А-3» на обласному державному телерадіоканалі «Буковина». Темою прямого ефіру було «Цивільний захист населення. Оповіщення і зв'язок. Ситуація з бомбосховищами краю. Захист населення від небезпечних наслідків аварій природного і військового характеру». Участь в програмі від Управління ДСНС взяли начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Василь Бабюк та головний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олександр Яцентюк. Також учасником прямого ефіру була Тетяна Ткачук, заступник начальника Управління цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації.

Під час телепередачі рятувальники кваліфіковано розповіли про пожежі та різного роду надзвичайні ситуації на території краю та розповіли, що робити для недопущення їхнього виникнення. Зокрема, Василь Бабюк розповів яких правил необхідно дотримуватися, щоб не допустити лісової пожежі. При цьому, рятувальник звернув увагу телеглядачів на тому, що основною причиною загорання лісу є недотримання правил безпеки самими людьми під час відпочинку на природі. «Громадянам потрібно пам’ятати, що влітку значно зростає загроза виникнення пожежі в лісі через спекотну погоду. Для цього достатньо необережно кинутого недопалку чи залишеного без нагляду вогнища. Тому, відпочиваючи на природі, дотримуйтеся правил безпеки» – звернувся до людей Василь Бабюк.

Також в ході прямого ефіру фахівці Управління ДСНС та представник Чернівецької ОДА детально розповіли про ситуацію з бомбосховищами та об’єктами укриття Чернівецької області, зокрема про хід їхньої перевірки.

В свою чергу, телеглядачі також змогли взяти участь в прямому ефірі, зателефонувавши в студію та задати власні питання учасникам програми. Наприклад, чимало запитань від краян стосувалося відпочинку людей на воді. Рятувальники відповіли, що на території Чернівецької області є визначені для купання місця, на яких чергують рятувальники. Саме те, що громадяни відпочивали в необладнаних місцях, призвело до загибелі на воді 20 людей, з них 7 дітей. «Пам’ятайте, що вода не пробачає помилок і недотримання правил безпеки під час відпочинку на водоймах краю може закінчитися плачевно» - зазначили рятувальники.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині зіткнулися ...

КОМЕНТАРІ