У Тернополі відбувся обласний підсумковий форум «Від єдності до незалежності»

У Тернополі відбувся обласний підсумковий форум «Від єдності до незалежності»

21.08.15 17:27 0 603
Напередодні Дня Українського Прапора та Дня Незалежності в області відбувся підсумковий обласний форум «Від єдності до незалежності», присвячений 24 дню народження нашої держави.

У залі Тернопільського обласного академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка зібрались учасники АТО, члени їх сімей, волонтери, очільники області: голова облради Василь Хомінець та голова ОДА Степан Барна , керівники районів, громадськість, щоб вшанувати найбільше державне свято, висловити слова вдячності захисникам Вітчизни, тим, хто допомагає відстоювати незалежність України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. Усі виступаючі були спільної думки: «Лише в єдності ми переможемо та здобудемо справжню незалежність».

Голова обласної ради Василь Хомінець висловив велике спасибі присутнім у залі воїнам: «Насамперед хочу від усього серця подякувати вам за мужність та самовідданість, за відвагу, які ви виявили, захищаючи суверенітет та цілісність України на Сході». Та продовжив: « На жаль, зараз, на 24 році незалежності, Україна ризикує зникнути з карти світу. Підступний агресор намагається від нас забрати нашу свободу, нашу землю, нав'язати чужі цінності «руского міра». Відстоюючи нашу землю, наше майбутнє, майбутнє наших дітей, вже шні герої гинуть заради України. Та ми не маємо права впадати у відчай. Вірю, що Україна вистоїть, бо завжди славилася волелюбством, мужністю та мудрістю. Господь Бог особливо випробовує тих, кого найбільше любить. Переконаний, що Україна переможе. Нашою державою пишатимуться не лише українці, а й ті, хто спостерігатиме за величним розвитком величної країни. Нехай у цьому нам допоможе Бог. Слава Україні! Героям слава!»

Очільник облради поінформував громадськість про зроблене обласною радою щодо допомоги воїнам АТО та їх сім'ям: про те, що упродовж усього періоду, відколи підступно було анексовано Крим (сім'ї загиблого військового у Криму обласна рада перечислила кошти), коли проросійські найманці розпочали війну, і до комунальними установами обласної ради, виконавчим апаратом, депутатами, благодійниками було надано допомогу більше як на два мільйона гривень. Василь Хомінець повідомив, що напередодні початку нового навчального року доправлятиме гуманітарну допомогу (книги, канцелярські товари, продукти) школам, інтернатам, дитячим садочкам Луганської області та відвідає наших вояків-земляків. «Долучайтесь, шановні краяни, до цієї доброї справи», – закликав голова обласної ради. «У такі скрутні часи війни зразу пізнається не лише ворог, а й справжній друг. Таким вірним товаришем для українців став грузинський народ, який сам постраждав від російських агресорів. Автономна Республіка Аджарія протягнула нам руку допомоги. За свій кошт грузини надали медико-психологічну реабілітацію двадцятьом учасникам АТО із Тернопілля. Обласна рада профінансувала транспортні витрати. А вже на початку вересня за тими ж умовами на аджарське побережжя Чорного моря поїдуть діти учасників АТО з Тернопільщини. Від усіх тернополян дякую нашим друзям», – завершив Василь Хомінець.

Під час форуму виступали учасники АТО, волонтери, представники громадських організацій. Голова ОДА Степан Барна вручив військовим відзнаки учасників бойових дій. Насамкінець було підписано Декларацію Тернопільського обласного форуму учасників антитерористочної операції та волонтерів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині виявили ...
Наступна новина: У Житомирі ДАІшники ...

КОМЕНТАРІ