У Росії звинувачення попросило 13 років для звинуваченого в організації вбивства Старовойтової

У Росії звинувачення попросило 13 років для звинуваченого в організації вбивства Старовойтової

23.08.15 11:05 0 707
У суді в місті Санкт-Петербурзі в Росії представник державного обвинувачення попросив покарання у 13 років позбавлення волі в колонії суворого режиму для Михайла Глущенка, якого звинувачують в організації вбивства в листопаді 1998 року відомого російського політичного діяча, депутата Державної думи Галини Старовойтової. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Глущенко, колишній депутат Держдуми, вже ув’язнений за іншим звинуваченням, у березні уклав угоду зі слідством, тому тепер справа розглядається в особливому порядку, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Він підтвердив, що вважає замовником злочину Володимира Барсукова (Кумаріна), якого в ті часи називали «нічним губернатором» Санкт-Петербурга. Вперше він заявив про це у квітні 2014 року.

Слідство вважає, що зустріч Глущенка та Барсукова (Кумаріна), на якій був укладений «договір» про вбивство Старовойтової, відбулася не пізніше як у червні 1998 року. Галина Старовойтова

Розгляд справи продовжиться 27 серпня – в цей день повинні пролунати «останнє слово» Глущенка і вирок.

Михайло Глущенко, який раніше був депутатом Державної думи від Ліберально-демократичної партії Росії під проводом Володимира Жириновського, нині вже відбуває восьмирічний термін позбавлення волі в колонії суворого режиму за вимагання.

У звинуваченні йшлося про те, що він мав намір на здійснення вбивства Старовойтової у зв’язку з її діяльністю.

Галину Старовойтову, депутата Держдуми, співголову партії «Демократична Росія», відомого прихильника реформ і активіста за права меншин, застрелили в Санкт-Петербурзі в листопаді 1998 року. 2005 року інший визнаний винним в організації вбивства був засуджений до 20 років позбавлення волі, а визнаний винним у виконанні вбивства – до 23 з половиною років.

Замовники вбивства так і не були встановлені.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усе більше українців ...
Наступна новина: Шкаф-купе отличное решение ...

КОМЕНТАРІ