Іспанський митець Карлос Гарсiа Лаос подарував лучанам скульптуру

Іспанський митець Карлос Гарсiа Лаос подарував лучанам скульптуру

23.08.15 11:40 0 17581
Відомий іспанський митець Карлос Гарсiа Лаос зробив лучанам творчий подарунок. На площі Братський міст встановлено його скульптуру «ART», яку виконав художник у Луцьку.

А вчора в арт-галереї «Луцьк» було відкрито персональну виставку робіт цього неординарного майстра. Захід реалізовується в рамках творчого проекту «Вiсiм мiст Європи, об'єднаних мистецтвом», приуроченого 930-й річниці м. Луцька та 24-й річниці Незалежності України. Проект має на меті об'єднати європейськi мiста в культурному, творчому контекстi, зблизити їх з рiдним мiстом ініціатора проекту та мiсцем народження генiального Францiско де Гойя, - Сарагосою, де встановлена перша скульптура проекту.

Карлос Гарсiа Лаос на відкритті скульптури сказав: “Я щасливий тут бути і реалізовувати цей проект. Кожна моя скульптура наділена особливою енергетикою. І кожна дуже важлива для мене”. Він розповів про символізм кольорів, які він обрав для композиції. За його словами, сірий — великий талант, червоний — пристрасть, чорний — важка праця. Він також розповів, що коли дізнався, що у Луцьку люблять мистецтво, звернувся до міської влади, яка допомогла йому у втіленні проекту «Вiсiм мiст Європи, об'єднаних мистецтвом». Він подякував керівникам міста, усім хто допомагав за підтримку, акцентуючи, що тепер його частинка на довго залишиться у Луцьку.

В урочистому відкритті взяв участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він щиро привітав митця у нашому місті і у своєму виступі зазначив, що Луцьк має багато міст-партнерів, плідно з ними співпрацює. А ця скульптура - черговий крок до урбанізації і має оживити вулицю Лесі Українки. Він подякував митцю за подарунок місту, акцентуючи, що це велика честь для міста.

Начальник управління культури Тетяна Гнатів розповіла присутнім про творчість гостя. Зокрема, Карлос Гарсiа Лаос - супрематист, митець нової формацii, який вiдмовився вiд бiзнесу та присвятив себе скульптурi та живопису. Протягом трьох останнiх рокiв митець провiв чимало мистецьких проектiв в Україні: виставки, майстер-класи, лекцiї у вищих навчальних закладах, школах. Його скульптури знаходяться в рiзних куточках Iспанiї. Органiзував декiлька потужних виставок для українських художникiв в Україні та Icпанiї.

Директор Художнього музею Зоя Навроцька висловила слова вдячності гостю за можливість побачити доробок європейського концептуального мистецтва. За її словами, це модерна річ, яка може викликати дискусії, але це радше місточок між старовинним і новітнім мистецтвом. Тож невипадково скульптура розміщена на в'їзді до Старого міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Україна отримала додатковий ...

КОМЕНТАРІ