Волинська область: рятувальники знайшли порозуміння у священнослужителів УПЦ щодо спільної діяльності у справі попередження пожеж

Волинська область: рятувальники знайшли порозуміння у священнослужителів УПЦ щодо спільної діяльності у справі попередження пожеж

23.08.15 13:03 0 549
21 серпня начальник управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук зустрівся з священнослужителями Волинської Єпархії Української Православної Церкви.

Під час робочої зустрічі головний рятувальник області обговорив зі священниками проблему попередження пожеж в екосистемах, що охопили чимало площ торф’яників у північних районах нашого краю.

«Ці пожежі завдають великої шкоди здоров’ю населення, вогонь загрожує розповсюдитись на лісові масиви та населені пункти. - Звернувся до працівників культових закладів Володимир Грушовінчук. - Для гасіння цих пожеж залучені значні матеріальні ресурси, уже декілька тижнів приборкання вогню здійснюють майже півсотні рятувальників та працівників інших установ, допомагає свідоме населення. Прикро, що причиною загорань стало, швидше за все, необережне поводження з вогнем самим же мешканців цих сіл або і зумисне спалювання ними стерні та післяжнивних залишків. - Зазначив головний рятувальник краю. – Тому необхідно об’єднати наші зусилля задля життя».

Священнослужителі Волинської Єпархії УПЦ пообіцяли всебічну підтримку працівникам Служби порятунку «101» у справі гасіння пожеж. Для того аби вплинути на свідомість мешканців сіл і застерегти їх від спалювання сухої рослинності, у всіх церквах Єпархії спочатку найближчої неділі, а згодом і щотижня, настоятелі храмів проведуть виступи перед парафіянами із роз’ясненням небезпеки порушення правил пожежної безпеки і закликатимуть громадян не чинити наруги на природою, берегти життя і здоров’я, а також створені Богом блага.

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі ДАІшники ...

КОМЕНТАРІ