Скільки ще українцям чекати на "життя по-новому"?

Скільки ще українцям чекати на "життя по-новому"?

23.08.15 11:51 0 623
"Жити по-новому" гучно обіцяв нам президент Порошенко під час своєї виборчої кампанії. "Негайні реформи, розслідування злочинів на Майдані, подолання бідності, розбудову економіки, боротьбу з корупцією, відновлення правосуддя, рівність усіх посадовців перед законом", – задекларували у коаліційній угоді представники "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка", "Самопомочі", Радикальної партії та "Батьківщини".

Час невблаганно спливає, а реальних результатів роботи нинішньої владної команди поки не помітно. За винятком хіба серйозного зростання цін на все необхідне та подальшого погіршення рівня життя народу.

Україна перебуває в непростій ситуації. Агресія імперіалістичної Росії і втрата частини української землі вимагають надзвичайних і рішучих дій. Часу на розкачування немає. Від швидкості та принциповості дій влади залежить наше майбутнє. Перемогти ворога можна, якщо самим стати сильними, розвинутими, передовими, динамічними. Однак цього, схоже, не розуміє ні президент, ні прем'єр, ні члени коаліції в парламенті.

Коли спостерігаєш, як імітується боротьба з корупціонерами, як досі не запрацює розрекламоване Антикорупційне бюро, усвідомлюєш, що коаліція не має ніякого бажання з ними боротися. Коли бачиш, як падає у прірву економіка, втікають інвестори, скорочуються робочі місця, розумієш, що жодних підстав для зменшення податкового навантаження та поліпшення умов ведення бізнесу не існує.

Коли працівники прокуратури, міліції, ДАІ, судді, яких підозрюють у корупції, замість опинитися за гратами, розгулюють на свободі, втікають з країни чи виходять на волю за викуп, приходиш до висновку, що практично нічого з часів Януковича не змінилося. В державі діють старі "правила гри".

Коли олігархи продовжують висмоктувати соки з держави, ведуть запеклі війни за рештки державного майна, жоден долар не повернуто з офшору – це означає, що вони досі почуваються в Україні, як вареники в сметані, і успішно заправляють політикою чи економікою.

Коли доходи українців швидко впали, національна валюта знецінилась утричі, економіка впала на 20% і ніхто не поніс за це відповідальності, напрошується думка, що це зовсім не схоже на "життя по-новому".

Коли процвітає контрабанда з Донбасом, Україна справно забезпечує окуповані території всім необхідним, а українська армія за наказом вищого командування поводиться так, нібито перебуває на чужій землі, то здається, що державою керують люди, позбавлені національної гідності і свідомості.

Політики, які нині перебувають на вершині влади, перед виборами казали: "Пройде рік – і ви не впізнаєте країну". "Заживемо по-новому: вільно, безбідно, чесно, безпечно". Рік минає, а от ознак "життя по-новому" якось не спостерігається. Зате є інші, не дуже приємні симптоми.

Як показує історичний досвід, усі українські політики, які не бажали проводити реальні реформи, змінювати систему та "правила гри", вдавалися в першу чергу до змін Конституції. Цей універсальний трюк використовує і нинішня коаліція. Коли не можеш чи не хочеш здійснювати реформи, садити корупціонерів і трусити пір'я з олігархів-нуворишів, то найкраще, що можна зробити – проголосити чергові зміни Конституції та прикритися ними.

Скільки ще мають чекати українці, щоб влада нарешті почала працювати на них? Рік, два, чи ще 24 роки?

З кожним днем все очевиднішим стає те, що рівень світогляду нинішньої влади, зокрема президента та прем'єра, не відповідає запитам і вимогам українського суспільства. І доки не здолаємо прірви між далекими від інтересів держави можновладцями та пересічними українцями, для яких власна держава та її майбутнє – понад усе, рух уперед неможливий.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Традиційне ремесло ...

КОМЕНТАРІ