Відбулися урочисті збори з нагоди 24-ї річниці незалежності України

Відбулися урочисті збори з нагоди 24-ї річниці незалежності України

23.08.15 14:13 0 626
У Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулися урочисті збори з нагоди 24-ї річниці Незалежності України. У них взяли участь Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик та його заступник Світлана Мишковець, голова обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, депутати обласної та міської рад, представники громадськості області, учасники національно-визвольних змагань.

Від учасників святкового зібрання молоді люди поклали квіти до фотостенду Героям Небесної Сотні та загиблим за єдність України, до пам'ятників Тарасу Шевченку, першому Президентові України Михайлу Грушевському, борцям за волю і незалежність України, центральної стели на меморіальному комплексі “Вічна Слава” та вшанували хвилиною мовчання загиблих за волю та незалежність України.

З доповіддю про суспільно-політичну ситуацію у державі та здобутки Волині виступив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він акцентував на нелегкому шляху становлення нашої незалежності. Зазначив, що за 24 роки Україна утвердила своє право бути господарем у власному домі і визначила європейський вектор розвитку, тож тільки в єдності наша сила. Володимир Гунчик подякував патріотам, які тепер захищають нашу державу на сході України.

Геннадій Зубко, вітаючи волинян зі святом, акцентував на важливості впровадження реформ. Зокрема проведення децентралізації, покращення обороноздатності країни, енергоефективності, освіти, о хорони здоров'я. Він вручив державні нагороди окремим волинянам та передав усім від Президента України Петра Порошенка найщиріші вітання, миру, добра, достатку.

Артисти Волинської обласної філармонії підготували для учасників урочистостей тематичний концерт, який розпочався патріотичною літературно-музичною композицією у виконанні Волинського народного хору.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ