У Луцьку нове патріотичне графіті

У Луцьку нове патріотичне графіті

23.08.15 12:11 0 583
До міського голови Миколи Романюка звернувся вуличний художник у стилі графіті Андрій Присяжнюк з ініціативою створення на фасаді одного з будинків Луцька малого Державного Герба України. Для реалізації цього проекту було вибрано фасад будинку на проспекті Волі, 20.

Міський голова схвалив ініціативу та надав особисті кошти для закупівлі фарби, частину — профінансувало підприємство “Едельвіка”, ще 50 літрів фарби 65 літрів колорантів безоплатно надало підприємство “Caparol Україна”. Фінансово допомогли й керівники ринку “Шанс” і ринку на ЛПЗ, небайдужі лучани, організаційну допомогу - підприємство “Профреклама”.

Вишку для виконання робіт надавали ЖКП № 3 та КП “Луцьке електротехнічне підприємство — Луцьксвітло”.

Напередодні Дня Незалежності, Дня Державного Прапора та 930-ї річниці міста Луцька Андрій Присяжнюк завершив роботу над графіті, яка тривала близько тижня. За його словами, працювати було цікаво. Він наголосив, що ідея намалювати Державний Герб України визріла уже давно. Автор проекту сподівається, що ця робота сподобається лучанам та гостям міста.

Міський голова Микола Романюк та його перший заступник Тарас Яковлев подякували Андрію Присяжнюку за роботу. За словами Миколи Романюка, місце вибору стіни для графіті було вибрано невипадково, адже цей будинок розташований на місці скверу навпроти гімназії № 4, у якому в минулому столітті було старе міське православне кладовище, де поховані герої визвольних змагань українського народу в 1917–1921 роках. “Це графіті - одночасно і мистецтво, і данина пам'яті всім, хто загинув за свободу і незалежність нашої держави”, - додав він. Микола Романюк висловив сподівання й на подальшу співпрацю з цим молодим талановитим хлопцем, адже у нього є ще безліч цікавих ідей. “Хочеться, аби хлопці, які розписують стіни і псують зовнішній вигляд будинків, зупинок, приходили до Вас і навчалися мистецтву графіті. На жаль, міська влада змушена після вуличних горе-райтерів витрачати кошти з бюджету на очищення фасадів від різноманітних написів та малюночків. Ці кошти можна було б спрямувати на інші цілі, зокрема й на створення таких патріотичних графіті”, - наголосив Микола Романюк.

Тарас Яковлев зауважив, що неодноразово спілкувався з Андрієм Присяжнюком. “Він відчував відповідальність за роботу, адже це проспект Волі, центр міста. Мені здається, робота вийшла чудова. Важко уявити щось інше на цьому місці. Я радий, що маю можливість співпрацювати з Вами”, - додав перший заступник міського голови.

У свою чергу, Андрій Присяжнюк також подякував Миколі Романюку та Тарасу Яковлеву за допомогу та підтримку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: ...
Наступна новина: «Комітет виборців ...

КОМЕНТАРІ