З нагоди 24-ї річниці Незалежності України сімох вінничан нагороджено державними відзнаками (+фото)

З нагоди 24-ї річниці Незалежності України сімох вінничан нагороджено державними відзнаками (+фото)

23.08.15 12:00 0 670
Шні урочисті заходи з нагоди відзначення в області Дня Незалежності України продовжились в обласній філармонії «Плеяда». У святкових заходах взяли участь представники іноземних делегацій з республіки Польща, Румунія та Молдова, а також народні депутати України Олександр Домбровський, Григорій Заболотний, Петро Юрчишин, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Сергій Свитко та в.о. міського голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов.

Звертаючись до присутніх Валерій Коровій наголосив на тому, що нинішнє покоління отримало великі привілеї бути причетним до становлення нової нації – гордої, незламної, монолітної. А також відмітив, що Президент України чітко заявив про мирний план врегулювання конфлікту, і міжнародна спільнота підтримала ці ініціативи. «Рівень підтримки і солідарності держав-партнерів дає чіткий посил – ми не залишились сам-на-сам з ворогом. Незалежність є обов'язковою умовою для розвитку країни, але не самоціллю, мета – це демократичні свободи громадян. Держава стоїть перед необхідністю вкрай швидких і радикальних реформ. Завдяки міжнародній допомозі Україні вдалося запобігти дефолту і відвернути фінансову кризу», - наголосив керівник Вінниччини.

Щодо основних досягнень області, то Валерій Коровій відмітив: «За цей рік ми зробили колосальний крок вперед. Боєздатне військо, налагоджені комунікації, матеріально-технічне забезпечення – великий комплекс питань, який стосується не тільки військової справи, а взагалі системи реагування на виклики новітнього часу. Ми фактично заново формуємо систему територіальної оборони. Вінниччина - перша і єдина область, яка виконала план шостої черги мобілізації. І ми розуміємо, що разом з цим ми повинні подбати про демобілізованих бійців, захистити родини військових, виконати усі зобов'язання, які передбачає закон».

Щодо розвитку ефективного місцевого самоврядування, то очільник області запевнив, що на перші ролі повинні виходити активні регіональні лідери, яким довіряє громада і які професійно захищають її інтереси. І це буде нове обличчя влади – сучасної, відкритої, яка дбає про реальні потреби людей. «Ми свідомо ідемо шляхом децентралізації, яка передбачає передачу повноважень на базовий рівень - рівень громад».

Валерій Коровій також проінформував, що через місцеві податки і збори почала формуватися система стимулів і мотивацій для сільських рад. В області розроблений Перспективний план об'єднання територіальних громад. Це серйозна мотивація з погляду економічних стимулів.

«У нас немає права топтатися на місці, озиратися назад, зволікати з прийняттям на себе повної відповідальності за країну і її благополуччя. Наша послідовність і рішучість необхідні для майбутнього України, так само як консолідація, толерантність, взаємна довіра і оптимізм» - підсумував керівник виконавчої гілки обласної влади.

У рамках урочистостей за особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм семеро вінничан були удостоєні державних відзнак.

держнагороди.doc





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ