Буковинські міліціонери вилучили майже 40 кілограм марихуани

Буковинські міліціонери вилучили майже 40 кілограм марихуани

23.08.15 12:27 0 583
Канабіс, який коштує на чорному ринку понад півтора мільйони гривень, перевозив у своєму мікроавтобусі уродженець Автономної Республіки Крим. Правоохоронці наркозілля вилучили, зловмиснику оголосили про підозру та у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу його затримали.

За словами начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергія Пілігріма, робота у напрямку протидії незаконному обігу наркотиків на території Буковини ведеться постійно і перебуває на особистому контролі. Для цього створені спеціальні мобільні групи, до яких входять працівники ВБНОН УМВС, Державтоінспекції, карного розшуку та співробітники районних відділів міліції. Так, під час відпрацювання території Нососелицького району, у селі Магала було затримано наркоперевізника. У ході огляду мікроавтобуса під керуванням 28-річного уродженця АР Крим правоохоронці виявили майже 40 кілограм марихуани.

З'ясувалося, що молодик тимчасово проживає у свої бабусі, у селі Бочківці Хотинського району. Під час огляду прибудинкової території міліціонери виявили ще 54 кущі рослин коноплі, посаджених на земельній ділянці. За нарковмісними рослинами молодик добре доглядав, а щоб вони були менш помітними, їх посадив серед кукурудзи.

Наркозілля правоохоронці вилучили та направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернівецькій області для проведення експертизи.

Відомо, що зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння грабежу та крадіжки.

Слідчі інкримінують затриманому злочини, передбачені ч.3 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує ув'язнення строком до восьми років. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі ...
Наступна новина: Хмельниччина: рќР° ...

КОМЕНТАРІ