Чернівчанам тиждень пропонують ходити пішки та пересуватися містом  на  велосипедах

Чернівчанам тиждень пропонують ходити пішки та пересуватися містом  на  велосипедах

23.08.15 13:08 0 529
Хартію Європейського тижня мобільності підписав міський голова Олексій Каспрук. Підписанти Хартії зобов'язуються популяризувати сталі способи пересування, стимулювати людей користуватися громадським транспортом, ходити пішки чи використовувати велосипед. Окрім того, у місті буде започатковано «День без авто», під час якого вулиці відкриваються для пішоходів, але закриваються для автомобілів.

«Чернівці у цьому році стали першим українським містом, яке офіційно підтвердило свою участь в Європейському тижні мобільності, що триватиме 16-22 вересня», – зазначила Тетяна Лебухорська – менеджер з комунікацій Буковинської агенції регіонального розвитку, яка є координатором цієї акції у Чернівцях.

Європейський тиждень мобільності цього року проходить під гаслом «Обирай. Змінюй. Поєднуй», заохочуючи людей задуматись над всіма доступними транспортними можливостями задля вибору оптимального варіанту для кожного.

«Чернівці не можуть залишитися осторонь цієї загальноєвропейської ініціативи, спрямованої на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в міських громадах. Такі акції привертають увагу мешканців до переваг громадського електротранспорту, стимулюють його розвиток, а також спонукають людей до здорового способу пересування пішки, розвитку велосипедного руху. Це цікаво для нашого міста, для чернівчан. В рамках тижня мобільності разом з громадськими активістам ми запропонуємо різноманітні заходи для людей різних уподобань та віку, буде багато сюрпризів та несподіванок», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Довідково. Програма заходів Тижня мобільності у Чернівцях буде оприлюднена на початку вересня.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ужгороді відбулися ...

КОМЕНТАРІ