ДСНС та Німецьке товариство міжнародного співробітництва реалізовують спільний проект в управлінні надзвичайними ситуаціями в Україні

ДСНС та Німецьке товариство міжнародного співробітництва реалізовують спільний проект в управлінні надзвичайними ситуаціями в Україні

23.08.15 15:02 0 553
20 серпня Голова ДСНС України Микола Чечоткін та регіональний директор Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку ФРН (GIZ) в Україні Сабіне Мюллер підписали Угоду з виконання проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». Реалізація Проекту дасть змогу посилити діяльність ДСНС щодо попередження надзвичайних ситуацій в Україні та ліквідації їх наслідків. В рамках Проекту, що розрахований на три роки (до 2018 року), передбачається надання матеріально-технічної допомоги для рятувальників Служби. Також здійснюватиметься доставка гуманітарної допомоги як для мешканців Сходу України, так і для рятувальників ДСНС України.

Як зазначив Голова ДСНС Микола Чечоткін співпраця між ДСНС України та Німецьким товариством міжнародного співробітництва розпочалася ще рік тому і підписання Меморандуму з виконання проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» є лише підтвердженням подальшої спільної роботи. Саме завдяки підтримці німецьких колег у трьох областях України – Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській – відкриті та функціонують 7 сучасних модульних містечок для тимчасового проживання 3 тис. 500 переселенців. Для будівництва цих містечок до України було доставлено 1 тис. 352 житлових модулів з частковим обладнанням на загальну вартість близько 198 млн. грн.

“Німецьке товариство міжнародного співробітництва постійно надає гуманітарну допомогу як для внутрішньо переміщених осіб, так і для підрозділів ДСНС. Впродовж 2014-2015 років для Донецького та Луганського гарнізонів Служби було доставлено гуманітарну допомогу у вигляді дихального, насосного, пожежно-технічного обладнання, піноутворювачів для пожежогасіння загальною вартістю понад 28 млн. 943 тис. грн., - зазначив Голова ДСНС Микола Чечоткін. - Це обладнання вже використовується нашими рятувальниками на Сході України. Тож я дякую німецьким колегам за допомогу і сподіваюся на нашу подальшу плідну співпрацю”.

У свою чергу, регіональний директор Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку ФРН (GIZ) в Україні Сабіне Мюллер зауважила, що в ході реалізації Проекту буде надаватися не лише технічна допомога, але й відбуватиметься обмін досвідом між німецькими та українськими фахівцями. Це дасть змогу в повній мірі досягти всіх цілей, що зазначені у Проекті.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ