Львів святкуватиме День Незалежності. Афіша

Львів святкуватиме День Незалежності. Афіша

23.08.15 17:24 0 620
У понеділок відзначають одне із найвеличніших свят нашого народу – День Незалежності. Гучних святкувань з пишними концертами місто Лева не обіцяє. Натомість це буде душевний День Незалежності, в рамках якого згадають наших Героїв, послухають прекрасну сучасну музику і візьмуть участь у конкурсі вишиванки.

А що ще приготував Львів, читайте у нашій афіші. Повірте, на вихідні буде ще багато цікавого.

У День Незалежності України у Львові відбудеться Акафіст до Пресвятої Богородиці за мир і ласку для України. Богослужіння розпочнеться о 17.00 на площі перед Оперним театром.

З 21 до 24 серпня в рамках Ремісничого ярмарку до Дня Незалежності у Львові відбудеться презентація учасників кластеру «Видавничої діяльності та поліграфії» під гаслом «Книга – це Незалежність».

До участі в акції уже зголосились видавництва: «Свічадо», «Світ», «Каменяр», «Центр Європи». А також львівські поліграфісти, які виготовляють сувенірну продукцію.

Також проводитимуть і масовий забіг за тверезу Україну. Девіз акції – «Звільнись від алкогольного та тютюнового рабства, стань незалежним!». Збір учасників та охочих підтримати цю подію відбудеться в понеділок, 24 серпня, біля Оперного театру о 14.30. Початок заходу о 15.00.

На День Незалежності у Парку культури в рамках проведення родинного свята «Моя маленька незалежність», відбудеться Конкурс вишиванки. На львів’ян та гостей міста чекатимуть козацький куліш, флеш-моб обіймів, миттєве фото та цінні призи. Початок конкурсу – о 14:00.

У Львівському палаці мистецтв на вихідні відбудеться архітектурний фестиваль «ПростоНеба», під час якого Львів стане платформою для спілкування та обміну досвідом українських архітекторів, дизайнерів, урбаністів та просто небайдужих людей з усієї України. на відвідувачів заходу чекають: виставка архітектурних та інтер’єрних проектів, предметного дизайну, ландшафтні інсталяції, лекції відомих українських і зарубіжних архітекторів та урбаністів.

У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи триватиме Міжнародна архітектурна літня школа «Новий Львів». Об’єктом дослідження учасників школи стане історично сформований район Новий Львів із модерністською забудовою 1920–1930-х років та житловою забудовою другої половини ХХ століття. Учасники отримають завдання проектної розробки плану регенерації та сталого розвитку цього району, що хаотично забудовується новими житловими та офісними комплексами.

Для учасників школи підготовлено спеціальну програму, яка дасть змогу ознайомитися зі сучасними методами майстер-планування, взяти участь у теоретичних семінарах та міждисциплінарній проектній роботі. Студенти працюватимуть у трьох міжнародних групах під керівництвом двох-трьох викладачів. Результати дослідного і проектного блоку школи будуть представлені широкій громадськості. Крім того, учасники школи і всі охочі зможуть відвідати щоденні відкриті лекції викладачів школи. МУЗИКА

7-й Міжнародний фестиваль єврейської музики LvivKlezFest ще у Львові. Він підготував на вихідні таку програму:

22.08.2015 16.00 – літературно-музичний вечір «Феномен Михаила Александровича: від слави вундеркінда до світового визнання». Львів, вул. Джерельна, 38 Почесне консульство Держави Ізраїль у Львові

22.08.2015 19.00 – відкриття фестивалю LvivKlezFest- 2015. Всесвітньо відомий джазовий піаніст В.Неселовський (США) та Молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» (Україна). Львів, вул.Чайковського, 7, Львівська обласна філармонія

23.08.2015 19.30 – кулінарне шоу «Смаколики по-єврейськи» Львів, вул. Підвальна, 5 Музей-ресторан «Арсенал»

24.08.2015 18.00 – ревю «Тільки у Львові» (ВЄБФ «Хесед-Ар’є», Львів, Україна) Львів, вул. Гнатюка, 11, Перший академічний український театр для дітей та юнацтва.

23 серпня на сцені Співочого поля Музею народної архітектури та побуту відбудеться фестиваль «Рідна мово моя». Він триватиме з 16.00 до 20.00. На сцені виступлять такі мистецькі колективи та окремі виконавці: Заслужений артист України Роман Ковальчук, Естрадно-симфонічний оркестр «Ліберта» (диригент: Володимир Вівчарик), Олеся Киричук, Гурт «Перебендя», Етно-гурт «Ойкумена», Октет «Мадрігал войсіс», Наталя Мирна (м. Київ), Тетяна Карпенко (м. Полтава), Наталя Максимова, поетеса Людмила Пуляєва, поетеса Вікторія Бондаренко, вокальна школа «Дотик Сонця», Народний ансамбль танцю МПК ім. Гната Хоткевича «Мрія», Зразковий ансамбль танцю МПК ім. Гната Хоткевича «Квіти України» (художній керівник – Колєснікова Ірина), Студія естрадного вокалу МПК ім. Гната Хоткевича «Подих весни» (художній керівник – Анна Кривута), Зразковий вокально-хореографічний ансамбль «Сонечко» (художній керівник – Марія Горностай), Вокально-хореографічний ансамбль «Калинове намисто» (художні керівники: Ярослав та Галина Бас), Центральна школа Бойового Гопака (верховн

У кав’ярні-галереї «Штука» планують музичний вікенд. Програма:

* 22 серпня – творчий вечір Володимира Партики. Під акомпанемент гітари прозвучать власні композиції виконавця та кілька каверів;

* 23 серпня – презентація поетичної збірки Євгенії Більченко «Соло для ведмежати», присвяченої українським воїнам АТО;

* 24 серпня – «Візерунки українських мелодій», фортепіанний концерт Світлани Позднишевої. У програмі – композиції Б. Кудрика, В. Барвінського, Л. Ревуцького, Б. Фільца.

21-23 серпня з 10.00 до 15.00 у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича триватиме Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Місто Лева». З програмою можна ознайомитися тут.

23 серпня, о 17:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться концертна програма до Дня Незалежності.

Крім того, триває фестиваль «Музика в старому Львові». Програма на вихідні: 22 серпня, субота, 17.00

Італійське подвір’я Палацу Корнякта (пл. Ринок, 6)

Квартет львівських фаготистів «Fagottissimo»

У програмі популярна музика. 23 серпня, неділя, 1700

Музей Пінзеля (пл. Митна, 2)

Ельжбета Стефанська (клавесин, м. Краків)

У програмі твори європейських композиторів. 23 серпня, неділя, 20.00

Архикатедральний собор святого Юра (пл. Св. Юра, 5)

З циклу «Музична історія Львова». Три моцарти

Надія Єременко (сопрано, м. Дніпропетровськ), Маріанна Лаба (сопрано, м. Львів), Оксана Потапова (скрипка, м. Львів), Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова». Диригент – Сергій Бурко. 24 серпня, понеділок, 17.00

Вірменський дворик (вул. Вірменська, 7/13)

До свята Незалежності України. З циклу концертів «Музичні діалоги». «Молоді таланти». Струнний квартет «Леополіс»

У програмі твори Й. Гайдна, Л. С. Рахманінова, В. Барвінського 24 серпня, понеділок, 20.00

пл. Музейна, 1

До свята Незалежності України. Sub Specie aeterni

Ольга Фенюк, іванна Комаревич (сопрано, м. Львів), Михайло Олійник (клавішні, м. Львів), академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок».

У програмі твори Й. С. Баха, Г. Ф. Генделя, М. Вербицького, І. Соневицького, М. Березовського, М. Олійника та ін. МУЛЬТИКИ

«Упс... Ной відплив!». Кінець світу наближається. Вода наступає все ближче, тому був побудований ковчег. Тато Дейв з сином Фінні – два незграбні нестріанці. Але, як з’ясовується, нестріанцям в ковчег вхід заборонений. Непомітно підіймається на борт Хейзел і її дочка Лії (два грімпси) і Фінні з Дейвом. Тепер вони вважають, що у повній безпеці. Але їх допитливі діти падають з ковчега. Зараз малюки Лії і Фінні борються за виживання, адже їм загрожують повінь і голодні хижі звірі. Дейв і Хейзел об’єднують сили заради порятунку своїх чад.

«Рятівники». Неймовірної краси тропічний острів Гула знаходиться в небезпеці: механізм, який тримає острів в повітрі зламаний, і Гула ось-ось піде під воду! Харизматичним і привабливим, але далеким від подвигів героям волею-неволею доведеться рятувати свій острів і всіх його жителів. Іронічні, веселі і безбашенні персонажі проявлять справжні чудеса хоробрості, згуртувавшись перед обличчям смертельної небезпеки і проявивши свої найкращі якості: відчайдушність, невтомність і готовність допомогти один одному. Які труднощі їм доведеться подолати і який вихід вони знайдуть з непростої ситуації?

НОВИНКИ

«Фантастична четвірка» (фантастика, бойовик). Історія про чотирьох молодих астронавтів, які наважилися на авантюрну подорож у космос для дослідження аномальної хвилі космічної енергії. Повернувшись з подорожі, вони виявили у себе надздібності, які назавжди змінили їх життя.

«Останній рейс» (трилер). Коли Боїнг 747 вирушає у свій останній політ. Злітаючи з невеликого тихоокеанського острова, починають відбуватися незвичайні речі. У пасажирів – паніка, а капітан і головний стюард намагаються провести розслідування.

«Сіністер 2» (жахи). Сиквел розповідає про молодого шерифа, який вирішив продовжити розслідування серії таємничих вбивств, описаних у першій частині фільму, через які у свій час втратив життя друг, сержант Еліссон Освальф.

Розслідування приводить шерифа до ферми, де він знайомиться з доброзичливою родиною – близнюками Заком, Діланом і їх матір’ю Кортні. Сім’єю, що втекла від знущань жорстокого батька. Кожен день, проведений в цьому будинку, може стати для них останнім, як і для всіх, хто жив тут раніше і потрапив у поле зору самої смерті – нещадного демона Багула.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«Скандинавський форсаж» (бойовик, комедія). У Роя одна, але полум’яна пристрасть – перегони. І якраз, коли він готується до важливого змагання, на горизонті з’являється 14-річна дочка, яка вимагає до себе підвищеної уваги. Захопившись з’ясуванням стосунків з дитиною, Рой програє заїзд, і тепер у нього тільки один шанс відновити свою репутацію – участь в гонці «Північний Мис». Хто першим добереться з Осло найпівнічнішої точки Норвегії, той і буде визнаний найвеличнішим гонщиком всіх часів і народів.

«Дівчина без комплексів» (комедія). З дитинства батько запевняв Емі, що моногамії не існує. Вона виросла і стала успішним журналістом, і все ще дотримується цього кредо – живе розкуто, вільно від нудних романтичних зобов’язань. Але насправді, вона просто тікає від справжніх відносин. Коли дівчина зустрічає нового хлопця, успішного лікаря, про якого пише статтю, вона закохується в нього і починає сумніватися у своїх переконаннях.

«Агенти U N.C L.E» (бойовик, комедія, пригоди). Головні герої – співробітники міжнародної мережі UNCLE (United Network Command for Law and Enforcement) Наполеон Соло та Ілля Курякін, у яких неабияка конфронтація з кримінальною організацією Thrush (Technological Hierarchy for the Removal of Undesirables and the Subjugation of Humanity) або по-простонародному – Дядьки проти Дроздов.

«Місія неможлива: Нація ізгоїв» (бойовик, трилер, пригоди). Коли ОМН розпускають, і Ітан Хант залишається не при справах, його команда несподівано стикається з розгалуженою міжнародною мережею високопрофесійних спецагентів – Синдикатом. Це «плем’я ізгоїв» одержиме ідеєю встановлення нового світового порядку і планує серію руйнівних терактів. Ітан і компанія об’єднуються з дискредитованим британським агентом Ілсой Фаустом і приступають до своєї самої нездійсненним місії, розуміючи, що кожен з них може виявитися на стороні Синдикату.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ