«Вікіпедія» не буде видаляти статтю,через яку її можуть заблокувати в Росії

«Вікіпедія» не буде видаляти статтю,через яку її можуть заблокувати в Росії

23.08.15 12:06 0 532
«Вікіпедія» не буде видаляти з сайту статтю з інформацією про способи приготування наркотику, через яку Роскомнагляд може заблокувати весь ресурс.

Про це заявив РИА Новости виконавчий директор НП «Викимедиа РУ» Станіслав Козловський.

«Вікіпедія» – це універсальна енциклопедія, вся інформація береться з посиланням на різні джерела. У цій статті вся інформація взята з сайту ООН, всі академічні джерела. Ми обговорили цю ситуацію, і статтю вирішено залишити», – сказав Козловський.

Відповідаючи на питання, чи готова компанія йти на ризик блокування всієї «Вікіпедії» на території РФ, Козловський сказав: «Ми готові з 2012 року, коли було ухвалено закон».

«Сенс «Вікіпедії» – збирати знання і передавати їх людям... Якщо Роскомнагляд вважає, що людям знання не потрібні...», – зазначив він.

Раніше Роскомнагляд повідомив, що до нього надійшло рішення Черноярського районного суду Астраханській області про заборону поширення у РФ інформації про способи приготування нарковмісної речовини, розміщеної у «Вікіпедії».

У разі відмови від видалення цих даних ресурс може бути внесений до реєстру забороненої інформації. При цьому, оскільки за рішенням адміністраторів «Вікіпедії» інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмежень доступу до окремих сторінок, виявиться заблокованим весь ресурс.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: пам’ятка ...

КОМЕНТАРІ