Учневі видали підручник з російської мови для 9 класу,який є агіткою «русcкого міра»

Учневі видали підручник з російської мови для 9 класу,який є агіткою «русcкого міра»

23.08.15 18:00 0 674
Підручник з російської мови для 9 класу, який видали учневі у гімназії №283 м. Києва, одразу на розвороті містить зображення двоголового російського орла. «Це просто агітка «русского міра», а не підручник мови, з приписом – «Рекомендовано Министерством образования и науки Украины».

Цю історію з підручником, яка з’явилася на сторінці у Фейсбуці користувачки Оксана Якушиної процитувала президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль.

Зокрема, Оксана Якушина написала таке: «Щойно син приніс отримані в гімназії підручники для нового навчального року. Взяла подивитись. Найперше до рук потрапив підручник російської мови. Одразу ж на розвороті, – двоголова «расейська канарєєчка». Почала дивитись далі... бракує цензурних слів. Це просто агітка «русского мира», а не підручник мови. Перевірила, – «Рекомендовано Министерством образования и науки Украины». Якушина також зазначила, за цей підручник, «нашпигований російською пропагандою», з батьків збирали гроші.

«Що з цим робити?, – запитує Якушина. – Іти до гімназії, – не вихід, воно ж «рекомендовано»! І не тільки для нашої, 283 гімназії, «Козацької», з акцентом на патріотичне виховання».

Оксана Якушина висловила сподівання, що вчителі на місцях будуть відходити від викладених навчально-виховних матеріалів та самотужки знайдуть їм заміну.

Дописувачка у Фейсбуці попросила поради, як бути у цій ситуації. На активне обговорення цього допису у соцмережі відгукнувся заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, який написав таке: «Рукопис цього підручника справді подавався у 2009 р. на конкурс, але конкурсу не пройшов. Був рекомендований фаховою комісією як можливий додатковий. За державні (читай, платників податків) кошти він ніколи не видавався. Він взагалі не видався до епохи Табачника. Вперше за приватні кошти був виданий накладом 3 тис. прим. лише у...2013 році. Можливо, хтось пам’ятає, хто тоді був міністром?.. Ілюстрації, оформлення (в тому числі двоголова «курка», «віди Крємля» та ін. – творчіть видавця. У 2014 р. одним з моїх перших кроків після повернення в МОН була ревізія «руськоміровських» концепцій, програм, книг тощо. У 2014 р. дію дозволу на використання цієї книжки було офіційно скасовано, а сам підручник вже минулого року був вилучений з переліку рекомендованих. Школи, які купили ці книжки, не мають права видавати їх дітям».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Києві зібрали майже 200 ...
Наступна новина: Степан Барна: "Маємо ...

КОМЕНТАРІ