«Коефіцієнт незалежності»: У Києві покажуть проект українських та американських митців

«Коефіцієнт незалежності»: У Києві покажуть проект українських та американських митців

23.08.15 16:42 0 503
21 серпня, в Американському домі у Києві відкриється проект «Коефіцієнт незалежності», організований Інститутом проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України. На виставці понад 30 художників з України та США представлять роботи в різних жанрах. Всі вони стануть міркуванням на тему незалежності, місця і ролі громадянина в суспільстві, висвітлять ідеї і теми, що хвилюють їхніх авторів.

«Коефіцієнт незалежності» є логічним продовженням проекту «Практика видозмін», який раніше проходив в Інституті проблем сучасного мистецтва. Обидва вони об’єднані спільною темою − темою розвитку людини, трансформацій, які відбуваються з нею в контексті останніх соціально-політичних змін у країні.

У проекті «Коефіцієнт незалежності» будуть представлені живопис, фотографії, скульптура, відео, інсталяції. Художники торкнуться різних питань і рефлексії. Буде і перетин української та американської культури, яка у нас асоціюється з абстрактним експресіонізмом, поп-артом. Тому на виставці ми представимо картини як вітчизняних, так і американських художників, що працюють в цих техніках.

Якщо розглядати глибше саму назву проекту, то напрошуються цікаві роздуми про те, що є незалежність або залежність − в соціальному, політичному, особистісному плані, чим є ефективна незалежність, як вибудувати її так, щоб вона дійсно давала свободи громадянам країни», − розповіла Cultprostir Наталія Шпітковська, директор з міжнародного розвитку Інституту проблем сучасного мистецтва.

Серед учасників проекту – Артем Волокітін, Ольга Кашпор, Євген Клімчак, Дар’я Кольцова, Костянтин Лизогуб, Антон Логов, Ніна Мурашкіна, Роман Мінін, Ганна Миронова, Роман Михайлов, Валентин Попов, Оксана Пиж, Садан, Ольга Селищева, Андрій Сидоренко, Віктор Сидоренко, Оксана Солоп, Олеся Трофименко, Давид Циклаурі, Оксана Чепелик, Костянтин Чернічкін та інші. Також в рамках проекту відбудеться поетичний перформанс Павла Коробчука, пише «Культпростір».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Доставка пиццы
Наступна новина: Какие существуют ...

КОМЕНТАРІ