«Українці,єднаймося!»

«Українці,єднаймося!»

23.08.15 16:05 0 526
Творчий звіт, присвячений 24-ій річниці незалежності України, підготували мистецькі колективи Чортківського району. Урочистості, які відбувалися у районному будинку культури, розпочалися виконанням гімну України та духовної пісні «Мати Божа над Чортковом». В урочистостях взяли участь голова обласної ради Василь Хомінець, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету Олександр Стадник.

«Від імені депутатського корпусу та від себе особисто вітаю усю тернопільську громаду із Різдвом нашої Держави, – наголосив Василь Хомінець. - наша держава проходить свою хресну дорогу, гордо несемо свій хрест. Завжди наша земля була ласою для чужоземних окупантів та загарбників. Український народ завжди вперто та самовіддано боровся за те, щоб бути господарями на своїй землі. За цю велику мрію боролися козаки, гайдамаки, крутянці, холодноярці, січове стрілецтво, вояки УПА. Незалежність вистраждали сотні тисяч виселених на холодні сибірські землі українців, дисиденти, безвусі студенти, протестуючи у Києві на граніті. І , на 24 році незалежності, коли б ми мали розбудовувати свою державу, ми повинні захищати її та виборювати право бути господарями, а не наймитами якогось «сусіда», якому не сподобався наш дух та наше прагнення бути цивілізованою демократичною державою. Мешканці Тернопільщини, серед яких і чорківщани, мужньо захищають незалежність та суверенітет України, як і самовіддані борці минулих століть».

Учаники зібрання стоячи пом'янули загиблих Героїв Небесної сотні, Небесних батальйонів, усіх борців за волю України.

У районному будинку культури Чорткова імені Катерини Рубчакової мистецькі колективи представили урочисту програму, яку склали вокальні, хореографічні, інструментальні композиції, у виконанні колективів та окремих виконавців району.

Чортківський район естафету народної творчості Тернопільщини передав Підгаєцькому району.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цифровые технологии в ...

КОМЕНТАРІ