Долинські рятувальники провели Всеукраїнську громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» у лікувально-оздоровчому таборі «Дружба»

Долинські рятувальники провели Всеукраїнську громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» у лікувально-оздоровчому таборі «Дружба»

23.08.15 11:34 0 580
Вже стало доброю традицією для рятувальників проводити в за­к­ладах літ­нього дитячого ві­дпочинку заходи в рамках Всеукраїнської громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

19 серпня працівники Долинського районного відділу Управління ДСНС в області провели Всеукраїнську громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» на території ЛОК «Дружба» в селі Новоселиця. Програма заходу була цікавою та повчальною, адже, як за­з­начають рятувальники, дуже важливо, щоб діти знали правила безпе­ч­ної поведінки і вміли правильно діяти в тій чи іншій надзвичайній си­туації.

Рятувальники розповіли дітям про факти надзвичайних ситуацій, які стаються на території району, а також при­гадали правила безпечної поведінки в побуті, зокрема при користуванні електричними та газовими приладами, застерегли школярів від небезпечних забав з сірниками й запальничками, а також під час відпочинку в лісі, на водних об’єк­тах, при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Також вони провели для присутніх показовий виступ із залученням пожежно-рятувального автомобіля та спеціальної техніки, продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання. Діти на власні очі побачили, як чітко і злагоджено мають діяти рятувальники під час гасіння пожежі та наданні людям допомоги у різних надзвичайних ситуаціях.

Цікавості заходу додав конкурс на швидкість одягання бо­йо­вого одягу пожежника-рятува­ль­­­ника, в якому активну участь бра­ли не тільки хлопці, але й дівчата. Бажаючих побувати в ролі рятівника виявилося чимало.

Безсумнівно, такі заходи за учас­тю працівників Управління ДСНС в області є кори­сним та повчальним моментом у проведенні масово-роз’яснювальної, профілактичної роботи серед ді­тей з питань безпеки життєдіяльно­сті, вони вчать школярів відповідально ставитися до власного життя та здоров’я.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ