Хмельницька область: начальники караулів пожежно-рятувальних підрозділів області удосконалили професійну майстерність

Хмельницька область: начальники караулів пожежно-рятувальних підрозділів області удосконалили професійну майстерність

23.08.15 14:55 0 547
Протягом 18-20 серпня в трьох гарнізонах оперативного реагування – містах Кам’янець-Подільський, Хмельницький та Нетішин – проведені заняття з начальниками караулів підрозділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області.

У ході проведення заходів начальники караулів області вдосконалили теоретичні знання щодо організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб в органах управління і підрозділах оперативно-рятувальної служби ДСНС, вимог Положення про організацію службової підготовки осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, вимог інструкцій про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, а також вимог до складання, коригування та відпрацювання документів оперативного реагування. Не залишились поза увагою питання щодо експлуатації транспортних засобів в осінньо-зимовий період та безпеки праці в органах і підрозділах пожежно-рятувальної служби. Також присутні засвоїли правила та порядок надання домедичної допомоги потерпілим під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та подій різного характеру.

Після теоретичних занять всі начальники караулів пройшли тестування та були допущені до практичної частини навчань.

Свої професійні вміння та навички рятувальники демонстрували в приміщенні теплодимокамер, де вони проводили розвідку в непридатному для дихання середовищі, відшуковували умовного потерпілого та евакуйовували його на свіже повітря.

Подібні заняття та навчання необхідні рятувальникам. Адже щодня вони працюють в екстремальних умовах, пов’язаних із високими температурами, ризиком для здоров’я та життя. Для рятувальників – це буденна робота, невід’ємна складова служби, покликаної приходити на допомогу в хвилину біди.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Применение технологии ...
Наступна новина: На Прикарпатті продовжують ...

КОМЕНТАРІ