В Закарпатській області карпатському регіону присвятили випікання 250-кілограмового хліба

В Закарпатській області карпатському регіону присвятили випікання 250-кілограмового хліба

23.08.15 14:30 0 645
В угорському місті Солнок 19 серпня з нагоди національного свята Угорщини – Дня Святого Короля Іштвана – випекли велетенський хліб із пшениці Карпатського регіону вагою у 250 кг.

П'ять пекарів із-за кордону взяли участь у цьому кропіткому процесі. Хліб-велетень випекли в спеціальній печі, яку збудували два роки тому на території мистецького музею в м. Солнок. Ця піч найбільша на території Центральної Європи. Після освячення «хліба єдності» його нарізали на шматки, які могли скуштувати всі відвідувачі свята.

Читайте також:

Під час Свята угорського хліба на Закарпатті було зібрано близько 67 тонн зерна (ФОТО)

У заході взяли участь голови міст Сента (Сербія), Берегова (Україна), Ревкомарома та Ліпота (Словаччина) й представники польського міста Тарнов. У цих населених пунктах також буде випечено хліб, для якого спеціально привезли «зерно єднання» із Солнока. До складу тіста 250-кілограмового буханця додадуть кришталево-чистої джерельної води, картоплі, солі, закваски та дріжджів.

За сприяння угорського телебачення влаштували телеміст з тими містами, які долучилися до цієї акції, а також прозвучали повідомлення про хід святкування Дня Святого Короля Іштвана.

Марія КЕСЛЕР

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ