Вісім ув’язнених на Одещині на знак протесту завдали собі порізів

Вісім ув’язнених на Одещині на знак протесту завдали собі порізів

24.08.15 12:08 0 598
У Південній виправній колонії №51 Одеси 8 ув’язнених на знак протесту порізали себе. Про це повідомили у прес-службі управління Державної пенітенціарної служби в Одеській області. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, 21 серпня засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів (умисне вбивство, умисне тяжке тілесне ушкодження, грабіж, крадіжку та шахрайство), висловлюючи невдоволення режимом утримання, вчинили акт «членоушкодження».

Також, у прес-службі наголосили, що засуджені були оглянуті медичним персоналом закладу, їм була надана первинна медична допомога і викликана швидка допомога.

«Після огляду засуджених бригадою швидкої допомоги лікарі дійшли висновку, що жодному з учасників події не потрібна госпіталізація. Медична допомога була надана в повному обсязі на місці огляду. Нанесені поверхневі самопорізи», − йдеться у повідомленні.

В управлінні зауважили, що дії засуджених носили демонстративний характер і були вчинені з метою чинення тиску на адміністрацію установи для отримання послаблення режиму. І згідно з Кримінально-виконавчим Кодексом України, дані дії є порушенням режиму відбування покарання.

«Четверо з вісьмох раніше вже були засуджені до позбавлення волі, але суд прийняв рішення замінити покарання. Зокрема, враховуючи каяття, реальний термін відбування покарання в місцях позбавлення волі замінили умовним. Але ці засуджені не виправдали довіру суду, та знову вчинили злочин, через нетривалий час після винесення вироку», − повідомили у прес-службі.

19 серпня з південної виправної колонії №51 Одеси втік в’язень. Молодий чоловік відбував покарання за грабіж і розбій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ДАІ Буковини ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ