Тисячі мігрантів прорвалися з Греції до Македонії на шляху до ЄС

Тисячі мігрантів прорвалися з Греції до Македонії на шляху до ЄС

24.08.15 12:08 0 675
Тисячі мігрантів пройшли через кордон із Греції до Македонії після того, як македонські силовики не змогли втримати навали. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Спецпризначенці македонської поліції далі чергують на кордоні, але практично полишили намагання перепинити потік нелегалів, які попередніми днями були заблоковані на грецькому боці кордону, прагнучи перебратися через Македонію й Сербію далі на північ, до заможніших країн Європейського союзу.

У суботу, 22 серпня, македонські силовики знову вдалися до подразливого газу і світлошумових гранат, щоб зупинити спроби прориву кордону, але не встояли, і ще в суботу через кордон линули перші групи нелегальних мігрантів – переважно втікачів від війни в Сирії та інших конфліктів на Близькому Сході і в Північній Африці.

У середу, 19 серпня Македонія оголосила надзвичайний стан на кордоні і перекрила його після того, як попередніми днями його щодня перетинали приблизно по дві тисячі мігрантів. Вони після реєстрації отримували посвідки на право транзиту через Македонію протягом 72 годин, після чого їх спеціальними потягами відправляли до кордону з Сербією.

Через Македонію, яка не є членом ЄС, і далі через Сербію проходить один із головних транзитних маршрутів біженців, що прибувають до Греції з країн Близького Сходу й Африки і прагнуть потрапити до Угорщини і в заможніші країни Євросоюзу далі на північ.

Минулого місяця кордон Македонії перетнули майже 39 тисяч мігрантів, переважно з Сирії й Афганістану.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ДАІ Буковини ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ