Оксана Забужко: Незалежність – це не акт,незалежність­ – це процес

Оксана Забужко: Незалежність – це не акт,незалежність­ – це процес

24.08.15 13:00 0 541
Війна за незалежність, яку зараз веде Україна проти Росії, - це наслідок всіх тих процесів, які відбувалися ще з 1991 року. Тому українцям потрібно бути мужніми, впевненими в собі та продовжувати боротися за незалежність. Адже незалежність – це не акт, незалежність - це процес.

Таку думку висловила письменниця Оксана Забужкоу прямому ефірі аналітично-інформаційної програми «Погляд на тиждень» (щосуботи о 21:00 на телеканалі ZIK).

Письменниця зазначає, що в своє головне національне свято, українці не повинні зважати на думки ворога, а вкотре святкувати свою незалежність від нього.

«Якщо українці в головне своє національне свято починають задумуватись над тим, що вони мають зробити, щоб роздратувати Росію, чи навпаки, то це означає комплекс меншовартості та несамодостатності», - вважає Забужко.

Вона додала, що не підтримує дії української влади, яка вирішила не проводити військовий парад на День Незалежності України.

«На День Незалежності кожна країна, яка себе поважає, має проводити військовий парад, а під час війни – поготів. Країна має бачити армію, яка її захищає в переможному марші. А от армія має бачити країну, яку вона захищає, з вітальною радісною та з квітами», - наголошує письменниця.

Оксана Забужко зазначила, що зараз країна перебуває в періоді швидкоплинної історії. Тому наразі неможливо виокремлювати якісь нові тенденції в суспільстві, адже процес змін ще відбувається. Проте письменниця впевнена, що Україна обов’язково переможе цю війну та відстоїть своє право на незалежність.

«Цю війну ми обов’язкова виграємо та виправимо ту системну помилку, яка тривала 100 років. Адже програвши свою державу ще в 1918-1920 роках, другий раз такої помилки ми не повинні повторити. Через століття історія знову дала Україні шанс, і поки що – нівроку, ми справляємось», - переконана Оксана Забужко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина:  В Ужгороді розгорнули ...
Наступна новина: Луцьк: “Ми повинні знати ...

КОМЕНТАРІ