Луцьк — наше місто,наш дім...

Луцьк — наше місто,наш дім...

24.08.15 19:09 0 694
“ Луцьк - іменинник! Так багато позаду і стільки літ ще попереду! Пам'ятаючи давню і славну історію нашого міста, переживаючи нелегкі, трагічні часи, ми чітко бачимо яким буде наше майбутнє.

Ми-лучани! І у цей пам'ятний день ми зібрались разом, щоб привітати наше місто, один одного і радо зустріти наших гостей!”, - такими щирими словами про Луцьк ведучий розпочав урочисту академію з нагоди 930-ї річниці нашого міста.

А запрошених до святкування Дня народження нашого міста було багато. Це й священнослужителі усіх релігійних конфесій міста, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, народні депутати України Ігор Лапін та Дмитро Лубінець, Генеральний консул Республіки Польща в місті Луцьку пані Беата Бживчи, депутати Волинської обласної та Луцької міської рад, члени виконавчого комітету Луцької міської ради, військовослужбовці – лучани, які проходили військову службу на сході України, рідні та близькі військовослужбовців, волонтери, почесні громадяни міста та колишні міські голови Луцька.

Почесними гостями на урочистій академії були: Консультативна місія Європейського Союзу з реформування цивільного сектору безпеки України на чолі з фахівцем відділу регіонального співробітництва, експертом з прав людини Фіоною Колдвелл; з Федеративної Республіки Німеччина - делегація з Краю Ліппе – на чолі з Карл-Айтель Йоном, начальником управління у справах сім'ї, молоді та соціальної політики адміністрації Краю Ліппе; сусіди і друзі: делегація з міста Брест Республіка Білорусь на чолі з головою міської ради депутатів Ніколаєм Красовским; делегація з Тракайcького району – Литовська Республіка – на чолі з директором муніципальної адміністрації Йонасом Лєсисом; делегація з міста Торунь Республіки Польща – на чолі з заступником Президента міста Анджеєм Раковічем; делегація з міста Ольштин Республіки Польща – на чолі з заступником Президентом міста з Ярославом Слома; делегація з польського міста Замость – на чолі з заступником Президента міста Анджеєм Застомпіло; делегація з міста Хелм РП – на чолі з заступником Президентом міста Станіславом Мошчіцкі; делегація з міста Люблін - Польща, яку очолює Моніка Ожеховська - депутат міської ради; делегація з польського міста Жешув, яку очолює Генрик Воліцкі – уповноважений Президента міста з питань освіти; делегація з польського повіту Бартошицьки - на чолі з старостою району Войчехом Прокоцкі; секретар «Товариства 4 червня», солтис громади Опипи Гміни Гроджіськ-Мазовєцкі (Республіка Польща) – Мая Вінярська-Чайковська.

Приїхали до нас на святкування міста й гості з українських міст: делегації з Тернополя на чолі з заступником міського голови Владиславом Стемковським; з міста Кузнецовськ Рівненської області на чолі з секретарем міської ради Ігорем Куцом.

У 2013 році з ініціативи міського голови Миколи Романюка була створена Асоціація органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів». На святкування Дня міста Луцька прибули представники з Кам'янця -Подільського на чолі з заступником міського голови Григорієм Горшуновим.

Також були присутні й наші найближчі сусіди — волиняни: з Нововолинська – заступник міського голови - Андрій Сторонський та Ківерців – міський голова – Володимир Жгутов, голови Луцької районної ради – Олексій Гвоздецький та Луцької районної державної адміністрації Ігор Ярмольський, окремі сільські голови Луцького та Ківерцівського районів.

Міський голова Микола Романюк, розпочинаючи урочисту академію, привітав присутніх мовами членів делегацій.

У вітальному слові він сказав: “День міста – це особлива урочистість для кожного його мешканця. Вона об'єднує усіх, кому дорогий Луцьк – його вулиці та будинки, сквери та парки, його минуле і сьогодення. В цей день ми відчуваємо себе частинкою єдиного цілого – великої дружної родини.

Для тих, хто народився у нашому славному і древньому куточку української землі, хто нерозривно пов'язав із ним своє життя, Луцьк єдиний і неповторний. Це як близька людина, рідна домівка. Тому цього урочистого дня кожен із нас особливо відчуває причетність до його історії, долі, сьогодення.

Усі досягнення, якими багате наше місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів лучан. Тож я дякую кожному з вас за всі добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрій рідного міста, утвердження Батьківщини.

Нині наша держава переживає одну з найважчих сторінок своєї історії. Ми знаходимось в стані неоголошеної війни. Ці страшні реалії назавжди забирають у нас справжніх патріотів-воїнів, негативно відображаються на економіці. Проте, ми остаточно переконались у тому, що України – єдина країна. Всіх нас об'єднує величне минуле, а також, впевнений, що мирне та благополучне майбутнє. Адже ми на своїй землі, землі частинкою якої є наш рідний Луцьк. Ми єдині, ми переможемо”.

Міський голова Микола Романюк закликав від імені учасників урочистої академії покласти квіти до фотостенду Героїв Небесної Сотні та лучан, загиблих під час антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях.

Потому він разом з головою обласної державної адміністрації Володимиром Гунчиком вручили рідним, загиблих під час АТО, державні нагороди, які присвоєні посмертно. Адже безжальна війна забрала в нас кращих 27 синів, які віддали життя за єдність та незалежність України.

На завершення міський голова побажав усім миру, щастя, здоров'я, любові і достатку. Щоб кожен день буде наповнений позитивними змінами, щоб міцними були сім'ї, а діти росли здоровими і щасливими!”.

«Боже, Великий, Єдиний, нам Україну храни» виконали духовий оркестр і солісти училища культури і мистецтв разом з учасниками урочистої академії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі діти ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ