Чернігівська область: вогнеборці ліквідували 2 пожежі настилу в лісі та 9 пожеж у екологічних системах

Чернігівська область: вогнеборці ліквідували 2 пожежі настилу в лісі та 9 пожеж у екологічних системах

24.08.15 16:00 0 579
Протягом минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 15 пожеж, з яких 11 у екологічних системах. Площа, пройдена вогнем, склала понад 30 гектарів.

22 серпня о 14:35 біля с. Великий Щимель Щорського району, а о 16:17 біля с. Півці Чернігівського району горів настил у лісі на загальній площі 2,5 га. На гасіння залучались підрозділи Управління ДСНС у Чернігівській області. В обох випадках вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на значні площі та лісові масиви.

У с. Орлівка Куликівського району та с. Анисів Чернігівського району виникли пожежі грубих кормів, в результаті чого знищено 4,5 тонни сіна.

Головною причиною виникнення пожеж залишається людський фактор - нехтування та невиконання громадянами заходів пожежної безпеки у поводженні з вогнем. В умовах надзвичайно високого класу пожежної небезпеки, особливо у вихідні та святкові дні, відпочивальники залишають розведені багаття біля лісових масивів, торфовищ, місцях масового відпочинку, а також кидають непогашені сірники та недопалки.

Слід зазначити, що лише оперативне втручання підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій дозволило уникнути масштабних пожеж у екосистемах та лісопаркових зонах.

Рятувальники звертаються до громадян та нагадують про необхідність дотримання заходів пожежної безпеки під час відпочинку та у побуті. В умовах надзвичайно високого класу пожежної небезпеки кинуті непогашені сірники чи недопалки можуть призвести до непередбачуваних наслідків.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ