Урочистості,присвячені Дню Державного прапора,відбулись у Тернополі

Урочистості,присвячені Дню Державного прапора,відбулись у Тернополі

24.08.15 15:50 0 565
У Тернополі у День Державного Прапора України провели святкове підняття синьо-жовтого стяга.

В урочистій церемонії на головному майдані Тернополя взяли участь духовенство, керівництво області та міста, депутати обласної ради, представники громадських та політичних організацій, правоохоронних органів, мешканці міста, представниким усіх районів області, гості із 22 областей України.

На Театральному майдані знамено освятили священики.

Право підняти державний прапор України надали військовослужбовцю, матері загиблого героя, курсанту коледжу із поглибленим вивченням військової справи.

«Ще з сивої давнини, 1410 рік, коли українсько-руські полки під синьо-жовтими знаменами у Грюндвальскій битві воювали ворога, синьо-жовте знамено символізує відвагу, мужність та свободу. І у цілому світі наш прапор є втіленням свободи, самовідданості, мужності, гідності, – наголосив голова обласної ради Василь Хомінець. – навіть в імперії зла, як називають Росію, для, хай небагатьох, але свідомих, гідних, демократичних людей синьо-жовті барви стали закликом до боротьби проти тоталітаризму та підтримки української нації. для того, щоб гордо розвівався наш прапор над українською землею віддають життя наші герої. Стяг об'єднує під своїми полотнищами захисників та оборонців рідної землі, до нього прагнуть люди, він надихає на подвиг. Він породжує у нас гордість. Бо там, де є український прапор, там запанує мир та спокій. Переконаний, що український стяг майорітиме над усіма містами, містечками та селами нашої єдиної незалежної, успішної, заможноїУкраїни».

Голова ОДА Степан Барна вручив нагороди родичам загиблих героїв, а також державні відзнаки військовим та волонтерам.

Громадськість поклала квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку, Степану Бандері, а також до меморіальних плит та пам'ятників Ярославу та Ярославі Стецько, Івану Гавдиді, В'ячеславу Чорноволу..

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: у ДТП на ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ