На Вінниччині відбулось відкриття мультимедійної стели Небесній сотні та загиблим Героям АТО (+фото)

На Вінниччині відбулось відкриття мультимедійної стели Небесній сотні та загиблим Героям АТО (+фото)

24.08.15 14:26 0 665
У День Державного Прапора України та напередодні відзначення 24-ї річниці Незалежності України, на Європейській площі міста Вінниці відбулась церемонія відкриття мультимедійної стели Небесній сотні та загиблим Героям АТО. У відкритті взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Сергій Свитко, в. о. міського голови Сергій Моргунов, представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, рідні та близькі загиблих, учасники АТО, вінничани.

Захід розпочався вшануванням пам'ять загиблих Всеукраїнською хвилиною мовчання.

Відкривали стелу діти загиблих військових - Андрій Кулібаба - Бухов та Анастасія Білошкурська. На урочистостях надали слово сину загиблого бійця Віктора Кулібаба-Бухова, який прочитав патріотичний вірш про події у зоні АТО.

Ця стела буде нагадуватиме про кожного нашого земляка, про кожного, хто віддав життя за мирний день, за незалежну неподільну державу. На спеціальному екрані, вмонтованому у гранітну стелу розміщено фото та коротка інформація, за яких обставин загинули у зоні АТО 121 боєць з Вінницької області.

«Той хто загинув за рідну землю, той, про кого не забувають, він є безсмертним. Хотів би попросити вибачення у батьків, що не зберегли синів, вклонитися дітям за те, що воно будуть рости без батьків. Філософія життя така, що той, хто віддав своє життя за країну залишиться в пам'яті навіки. Ми будемо все робити, щоб бути гідними наших героїв. Вічна пам'ять нашим героям. Слава Україні!» - зазначив Валерій Коровій.

Звертаючись до присутніх, Сергій Моргунов висловив слова вдячності всім, хто прийшов вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні і усіх героїв, які загинули на Сході, оберігаючи нашу державу від ворога: «Ми завжди маємо пам'ятати, що завдяки їхньому героїчному подвигу ми живемо під мирним небом. Ми можемо працювати, жити, дивитись у світле майбутнє. Низький уклін батькам та матерям за ваших синів. Слава Героям! Слава Україні!».

У свою чергу, голова обласної Ради Сергій Свитко у своєму виступі відмітив: « ми вшановуємо пам'ять наших героїв, які загинули за незалежність і територіальну цілісність нашої держави. На їхню честь відкриваються пам'ятники, кам'яні погруддя. Вони повертаються до нас в камені і бронзі. Бійці, які загинули, залишаться у наших серцях, в пам'яті майбутніх поколінь. В наших серцях будуть жити вічно люди, які поклали життя за свободу та незалежність нашої держави. Вічна пам'ять героям! ».

У рамках урочистостей відбулось покладання квітів до мультимедійної стели Небесній сотні та загиблим Героям АТО.



































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники Закарпаття ...
Наступна новина: Как правильно очистить ...

КОМЕНТАРІ