На Вінниччині відбулося урочисте підняття Державного Прапора України (+фото)

На Вінниччині відбулося урочисте підняття Державного Прапора України (+фото)

24.08.15 19:28 0 684
23 серпня, в день Дня Державного Прапора України та переддень 24-ї річниці Незалежності України, на Площі Незалежності м. Вінниці відбулося урочисте підняття однієї з головних державних символік нашої держави.

Нагадаємо, що 23 серпня 2004 року Указом Президента України було встановлено святкування Дня Державного Прапора України на знак вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України. Прапор нашої держави - це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Під цим знаменом український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність.

Участь в урочистому піднятті прапору взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Сергій Свитко, в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники обласної Ради, Вінницької міської ради, духовенства області та мешканці м. Вінниці.

За командою Валерія Коровія було піднято Державний Прапор України над площею Незалежності.

Право підняти Державний Прапор України було надано представнику Національної гвардії України, підполковнику Сергію Протопишу, який нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, а також представникам Повітряних сил Збройних сил України Гвардії майору Богдану Мельнику, який нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, Гвардії майору кавалеру Ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Сергію Олисюку і представнику Національної гвардії України сержанту Роману Петровському, який нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступнею.

В ході урочистостей Україні віддали честь військовослужбовці Вінницького гарнізону.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Нова поліція Львова ...

КОМЕНТАРІ