У Луцькому замку відбувається 21-й фестиваль дзвонарного мистецтва “Благовіст Волині”

У Луцькому замку відбувається 21-й фестиваль дзвонарного мистецтва “Благовіст Волині”

24.08.15 17:13 0 688
У рамках заходів з нагоди Дня незалежності України та 930-ої річниці м.Луцька 23-24 серпня у Луцькому замку відбувається 21-й фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині». Окрім виступів дзвонарів – учасників фестивалю, на лучан та гостей міста очікує концерт карильйонної музики.

Організували це високодуховне дійство управління культури Луцької міської ради, управління культури Волинської обласної державної адміністрації, Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам'яток історії і культури, Державний історико-культурний заповідник.

Участь у відкритті фестивалю взяв перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Звертаючись до присутніх, він привітав усіх з Днем Державного Прапора, 930-річчям міста Луцька та Днем Незалежності. «Хочу побажати всім, щоб сьогоднішній день був вам особливо цікавим. Цей фестиваль уже в 21 відбувається у Луцьку. Можна сказати, він - самодостатній. Фестиваль дає вчергове відчути, що Волинь є колискою духовності. Дуже дякую гостям, які уже в 21-е приїзджають до Луцька, щоб подарувати своє мистецтво нашим мешканцям. Ми це цінуємо та з великим терпінням чекаємо», - додав він.

Також Тарас Яковлев висловив слова вдячності глядачам, які прийшли на цей фестиваль. «Ця музика є духовною, яку варто слухати, яка збагачує і робить людей добрішими, кращими. Нині у нас військове протистояння. Завдяки таким фестивалям, я переконаний, і людям, ми зможемо перемогти ворога, довести, що ми є сильна нація, народ, українці, і ніхто нас не може здолати і завоювати», - додав перший заступник міського голови.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі загомонів ...

КОМЕНТАРІ