Міський голова Микола Романюк вручив диплом та відзнаку «Почесного громадянина Луцька» Олександру Фацевичу

Міський голова Микола Романюк вручив диплом та відзнаку «Почесного громадянина Луцька» Олександру Фацевичу

24.08.15 16:53 0 676
“Незважаючи на усю складність сьогоднення, повірте, нам є чим пишатися. Луцьк і лучани заслужено знані у всьому світі. Щодня своєю діяльністю кожен з нас утверджує девіз міста «Луцьк – приємне відкриття». Впевнений, що лише спільними та послідовними діями ми можемо зробити наше рідне місто ще красивішим і стабільнішим.

Луцьк завжди був відомий своїми синами та дочками. Де б вони не були, яким би фахом не займались – лучани завжди гордо несуть ім'я свого рідного міста. А місто, в свою чергу, пишається своїми дітьми. В нашій великій луцькій родині є й особливі імена, котрі заслуговують особливої уваги”, - такі слова сказав зі сцени на Театральному майдані Луцька під час урочистої академії міський голова Микола Романюк.

Адже саме в такий урочистий день він виконав почесну місію — разом з секретарем міської ради Сергієм Григоренком вручив диплом та відзнаку «Почесного громадянина Луцька» Олександру Фацевичу.

Олександр Фацевич навчався, а пізніше викладав у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

В зоні антитерористичної операції Олександр керував спецпідрозділом «Світязь». Перші свої бої рота відбула під Іловайськом та Вуглегірськом. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні «Світязь» тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши за собою бійців Збройних Сил України — без втрат, виносячи поранених і зброю.

Указом Президента Олександр Фацевич нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Враховуючи вагомий внесок в охорону територіальної цілісності і незалежності України під час бойових дій на Сході нашої держави роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» в цілому та її командира зокрема, за особисту мужність, вірність військовій присязі, рішенням Луцької міської ради Фацевичу Олександру Юрійовичу, майору міліції, учаснику бойових дій, колишньому командиру роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь», кавалеру ордену «За мужність» III ступеня присвоєне звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Секретар міської ради Сергій Григоренко сказав про Олександра Фацевича, що у цього хлопця — щира душа і гаряче серце. він поруч з лучанами, такими як Василь Мойсей (посмертно), Анатолій Тимощук та іншими, які є гордістю нашого міста. “Нелегко було зробити такий вибір. Кожен з наших Героїв заслуговує на звання “Почесний громадянин міста Луцька”, вони й вже є ними. А Олександр Фацевич — це символ нашої епохи. Етнічний росіянин, що живе в Україні і любить свою землю. Він, не служивши в міліції, тому що - бойовий офіцер, очолив Київську дорожньо-патрульну поліцію. Ми покладаємо на нього великі надії”, - зазначив Сергій Григоренко. Олександр Фацевич, у свою чергу, привітав усіх з Днем міста. “ Несподівано та, водночас, приємно було отримати таке почесне звання”, - сказав він та пообіцяв прикласти зусиль, щоб виправдати довіру лучан.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку - свято боксу
Наступна новина: Волинські Герої Небесної ...

КОМЕНТАРІ