Лучани насолоджувались карильйонною музикою

Лучани насолоджувались карильйонною музикою

25.08.15 10:07 0 625
У стінах Луцького замку відбулося унікальне мистецьке дійство — концерт карильйонної та камерної музики “Музика віків”. Мистецтво гри на карильйоні є новою галуззю вітчизняного музичного виконавства. Карильйон – це ударний музичний інструмент, що представляє собою набір точно налагоджених дзвонів, керованих спеціальною паличковою клавіатурою.

Із заходом сонця сотні лучан змогли насолодитися творами класичної музики як українських, так і закордонних авторів у виконанні відомих карильойоністів з міста Києва - заслуженого артиста України Георгія Черненка, лауреатів міжнародних музичних конкурсів Ірини Рябчун та Назара Черненка, вихованців музичних шкіл міста Луцька, академічного камерного оркестру “Кантабіле” Волинської обласної філармонії під керівництвом народного артиста України Товія Рівця.

Разом із лучанами насолодитися карильйонною музикою прийшли міський голова Микола Романюк. Він висловив слова вдячності митцям за прекрасний вечір, чудову музику та дійство. “Хочу подякувати гостям з багатьох країн, які приїхали розділити з нами свято 930-річчя міста Луцька, Днем Державного Прапора та Днем Неалежності. Хочу побажати усім нам миру і злагоди”, - наголосив він.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України та Гімну Європейського Союзу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Пам'ятник наймолодшому ...

КОМЕНТАРІ