Тернопілля: стартував перший турнір з міні-футболу пам’яті бійця «Айдару» Андрія Юркевича

Тернопілля: стартував перший турнір з міні-футболу пам’яті бійця «Айдару» Андрія Юркевича

25.08.15 09:34 0 654
Урочисте відкриття турніру відбулося на майданчику біля центрального стадіону Тернополя. Ініціатором його проведення є обласна рада та комунальна установа «Тернопільський обласний молодіжний методичний центр».

«у День незалежності нашої держави, обласна рада започатковує турнір пам'яті нашого Героя Андрія Юркевича, який віддав своє життя за нашу соборність, боронив українську землю від ворога, – зазначив Василь Хомінець, звертаючись до учасників змагань. – Цей турнір проводитиметься постійно – щороку 24 серпня. Ніхто з тих хлопців, хто загинув, відстоюючи незалежність країни на Донбасі, повинен назавжди залишитися у паамяті поколінь. Саме ї Андрію та ще 62-м загиблим мешканцям Тернопільщини, маємо щодня складати шану та щиру молитву за їхні світлі душі – завдяки їм нашу землю не плюндрує російський чобіт. Їхніми імена потрібно називати вулиці, школи, організовувати змагання чи турніри – прийдешні покоління повинні знати та пам'ятати Героїв, на прикладі їхнього життя повинні зростати нові покоління – вільні, мужні та свободолюбові».

В урочистому відкритті турніру взяли участь голова ОДА Степан Барна, дружина загиблого Христина Юркевич та його батько – Михайло. Саме йому було надано право першого удару по м'ячу.

Змагаються на перемогу та честь отримати перехідний кубок дев'ять команд. Переможці будуть визначені .

Довідково.

Андрій Михайлович Юркевич (псевдо «Грізлі») народився 18 квітня 1982 року. Навчався у Тернопільській школі № 13, брав участь в усіх можливих змаганнях, конкурсах, квестах, КВН-ах. Боєць спортивного клубу «Характерник» (м. Тернопіль), громадський активіст, активний учасник подій на Майдані, зокрема під час протистояння 18-20 лютого 2014 року. Після початку війни на Сході вступив до батальйону «Айдар» і у його складі брав участь у звільненні Луганщини, вів щоденник учасника війни у соціальній мережі.

Загинув у засідці терористів на ділянці дороги Щастя-Металіст, поблизу села Весела Гора 5 вересня 2014 року.

Після смерті Героя його дружина Христина Юркевич видала книгу спогадів про Майдан та Революцію Гідності «Моя революція», написану Андрієм. Він закінчив писати оповідь за два тижні до того, як піти на схід добровольцем. Писав уночі: «Мушу встигнути це зробити, інакше мене замучить совість». Він прагнув змін і хотів, щоби люди змінилися. Читаючи книгу дізнаєшся, які труднощі довелося долати молодим патріотам, з перших вуст побачити правду про бої на Інститутській, про те, як під прицілом снайпера рятували поранених побратимів та виносили тіла загиблих. Спогади Андрія Юркевича дають зрозуміти, що спонукало молодих людей, не задумуючись, прямо з Майдану, йти на фронт захищати Батьківщину.

За матеріалами – http://www.wikiwand.com

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі залозецькі ...

КОМЕНТАРІ