На Вінниччині відзначення 24-ї річниці Незалежності України продовжилось у рамках фестивалів народної творчості та сучасного українського мистецтва «Скарби Поділля» та «Подільська пектораль» (+фото)

На Вінниччині відзначення 24-ї річниці Незалежності України продовжилось у рамках фестивалів народної творчості та сучасного українського мистецтва «Скарби Поділля» та «Подільська пектораль» (+фото)

25.08.15 11:35 0 620
З нагоди відзначення в області 24 річниці Незалежності України на майдані Незалежності та на Європейській площі відбулось відкриття фестивалів народної творчості та сучасного українського мистецтва «Скарби Поділля» та «Подільська пектораль».

У рамках фестивалю "Подільська пектораль" пройшов парад короваїв з усіх куточків Вінниччини.

Протягом дня на майдані Незалежності усі бажаючі взяли участь у безкоштовних майстер-класах з петриківського розпису, виготовлення патріотичної символіки. На майдані Незалежності було розміщено ряд експозицій. Зокрема, фотовиставка «Сила, дух і воля», яка розповідатиме про Україну від 17-го року до сьогодення. Більшість фото світлин пов'язані із Вінницею і Вінницькою областю.

Також, на Майдані Незалежності працювала виставка виробів народних майстрів, вихованців творчої майстерні «Подільська лялька». Поробки, які були виготовлені цього дня, передадуть на Схід бійцям.

На восьмому обласному фестивалі народної творчості «Скарби Поділля» пролунало багато концертів. Зокрема, організовано програму «До України серцем прихилюсь» за участю професійних та аматорських колективів області. У програмі – виступи естрадно-духового оркестру «Подоляни», майстерклас з народного танцю «Танцювальне коло», лялькова вистава за твором Івана Франка «Три міхи хитрощів». Також відбувся молодіжний калейдоскоп, виставка дитячих художніх робіт «Ми Українці» та фестиваль дитячого малюнку на асфальті «Малюй, Україно».

Дизайнер Світлана Теренчук представила патріотичну колекцію одягу із зображенням визначних місць Вінниччини.

































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ