Чернівецька область: рятувальники навчали громадян правилам безпеки під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Чернівецька область: рятувальники навчали громадян правилам безпеки під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

26.08.15 14:43 0 739
В рамках відзначення 24 річниці Незалежності України по всій Чернівецькій області пройшли чимало різноманітних заходів. До їх проведення також долучилися і працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Так, в трьох районах краю рятувальники провели для громадян акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Такі заходи проводилися в Герцаївському, Кельменецькому та Глибоцькому районах. Зокрема, в місті Герца на центральній площі працівники Герцаївського районного сектору Управління ДСНС організували справжній ігровий майданчик для жителів та гостей міста. Люди змагалися у розгортанні пожежного рукава, вдяганні бойового одягу рятувальників на швидкість, відповідали на запитання вікторини з протипожежної тематики. Окрім цього, усі бажаючі мали змогу сісти в пожежний автомобіль, що викликало чимале захоплення дітей. В ході свята рятувальники відповідали на численні питання громадян, детально розповідали про призначення кожного спецінструменту, якими користуються працівники пожежно-рятувальних підрозділів під час виконання завдань за призначенням. Разом з цим, зважаючи на те, що в Чернівецькій області почастішали випадки виявлення підозрілих предметів, рятувальники на практиці показали як необхідно поводитися у таких випадках.

Також акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» пройшла в смт. Глибока. Понад 300 людей стали учасниками даного заходу. Рятувальники організували показ пожежних автомобілів та спецтехніки, якою обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль. Під час свята кожен бажаючий зміг відчути себе справжнім рятувальником, примірявши на себе бойову форму вогнеборців та спробувати самостійно ліквідувати пожежу, подавши воду з пожежного рукава. При цьому, фахівці Глибоцького районного відділу Управління ДСНС нагадували про важливість постійного дотримання правил безпеки, вручали попереджувальні листівки та буклети. Зокрема, рятувальники звертали увагу учасників заходу на важливості безпечного відпочинку в лісових масивах, оскільки влітку значно зростає ризик виникнення лісових пожеж. «Ліс – одне з найулюбленіших місць відпочинку буковинців. Однак потрібно пам’ятати, що для того, аби відпочинок приносив лише радість, слід дотримуватися правил безпеки» – говорили рятувальники громадянам.

Окрім цього, акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» була проведена і в смт. Кельменці. Під час проведення заходу рятувальники основну увагу зосередили на роз’ясненні правил безпеки під час відпочинку на воді, оскільки з початку року в Кельменецькому районі сталося 2 випадки загибелі людей на воді. Це зумовлено тим, що територією району протікає річка Дністер, на якій часто полюбляють відпочивати краяни. «Люди піддають своє життя небезпеці, відпочиваючи у непризначених для купання місцях. Тому потрібно купатися лише там, де чергують рятувальники, адже вони можуть допомогти у разі небезпеки» – нагадували фахівці Управління ДСНС. Слід зазначити, що участ в заході також брали і сім’ї вимушених переселенців, які живуть в Кельменецькому районі. Це свідчить про те, що вони успішно адаптувалися до нових умов проживання.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: напередодні Дня ...
Наступна новина: Рятувальники ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ